Αρχική › Tips › Ζαχαροπλαστική › …για λεία βασιλόπιτα
…για λεία βασιλόπιτα

Το μυστικό αυτό θα σας εξασφαλίσει την πιο λεία, αφράτη και απολαυστική βασιλόπιτα!
…Αφού έχετε ετοιμάσει τη ζύμη της βασιλόπιτας και μόλις γεμίσετε τη φόρμα ψησίματος, απλώστε απαλά και με το χέρι λίγο νερό στην επιφάνεια της ζύμης.
Το tip αυτό βοηθάει το γλυκό μας αφενός να ψηθεί καλύτερα και αφετέρου να πετύχει καλύτερη διόγκωση. Αυτή η μικρή ποσότητα νερού λειτουργεί σαν ένα είδος προστατευτικού φιλμ, που προστατεύει το κέικ από τον αέρα, δεν το αφήνει να στεγνώσει και σφραγίζει στο εσωτερικό του την υγρασία.
Στη συνέχεια ψήνουμε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο, σύμφωνα με τις οδηγίες.