Αρχική › Tips › Παγωτό › Η διαχείριση του παγωτού στις βιτρίνες

Η διαχείριση του παγωτού στις βιτρίνες


Για να εξασφαλίσετε ένα άρτιο αποτέλεσμα μέχρι και το τελευταίο scoop της μπασκέτας, το Τεχνικό Τμήμα Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού της ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ σας προτείνει κάποια χρήσιμα tips που αφορούν στην τοποθέτηση, στη θερμοκρασία και στον καθαρισμό της βιτρίνας:

1)  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ: Δοκιμάστε να τοποθετήσετε τις γεύσεις στη βιτρίνα, με τέτοιον τρόπο ώστε να έχουν ομοιόμορφη χρωματική εικόνα και να ταιριάζουν οι γευστικοί συνδυασμοί που τοποθετούνται κοντά. Έτσι η βιτρίνα σας γίνεται πιο ελκυστική και διευκολύνονται οι πελάτες να επιλέξουν τον ιδανικό συνδυασμό γεύσεων.

2) ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Όλες οι βιτρίνες έχουν διακυμάνσεις θερμοκρασιών και η συχνή και σχολαστική θερμομέτρηση των παγωτών είναι πολύ σημαντική. Τα παγωτά που είναι «σκληρά», δηλαδή που είναι πιο παγωμένα και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (όπως πχ. η σοκολάτα, το φουντούκι, το φιστίκι κ.α.), ιδανικά πρέπει να τοποθετούνται στα σημεία της βιτρίνας όπου η ψύξη είναι πιο αδύναμη (χαμηλότερη θερμοκρασία), ώστε να επιτυγχάνεται ομοιογένεια υφής.

3) ΑΠΟΨΥΞΗ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ: Όταν γίνεται καθαρισμός – απόψυξη της βιτρίνας, τα παγωτά μεταφέρονται στην κατάψυξη– αποθήκη, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ προκειμένου να αποφευχθεί η ανακρυστάλλωση του παγωτού η θερμοκρασία της κατάψυξης – αποθήκης δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από – 2°C.