Αρχική Η Εταιρεία › Σύντομο Ιστορικό

Σύντομο Ιστορικό

1969-1984: Ο ιδρυτής της Εταιρείας κ. Στέλιος Κανάκης δραστηριοποιείται στην αγορά του εμπορίου α’ υλών ζαχ/κής μέσω της οικογενειακής επιχείρησης του πατέρα του.

4.12.1984: Πρώτη επίσκεψη των ιδρυτών της ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ στο εργοστάσιο της Dragsbaek Margarinefabrik στη Δανία.

23.4.1985: Παραλαβή της 1ης παραγγελίας Μαργαρίνης Dragsbaek.

1993: Μετατροπή της ατομικής επιχείρησης σε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ABEE”.

1996: Αγορά οικοπέδου συνολικής έκτασης 10.500 τ.μ. στις Αχαρνές Αττικής, με σκοπό την ανέγερση νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων.

4.12.2000: Ολοκλήρωση κατασκευής σύγχρονων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων και γραφείων με έδρα τις Αχαρνές Αττικής.

18.7.2002: Έναρξη διαπραγμάτευσης του 20% των μετοχών της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Δεκέμβριος 2002: Αγορά οικοπέδου στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Θεσ/νίκης, συνολικής εκτάσεως 10.500 τ.μ., με σκοπό τη δημιουργία υποκαταστήματος στη Βόρεια Ελλάδα.

2003: Αγορά νέων εκτάσεων γύρω από τις κύριες εγκαταστάσεις στις Αχαρνές Αττικής (σημερινή συνολική οικ. έκταση: 15.819 τ.μ.).

Ιούλιος 2003: Η ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ έρχεται σε συμφωνία με τη διάσημη Γαλλική σχολή γαστρονομίας ECOLE LENÔTRE για αποκλειστική συνεργασία στη διεξαγωγή ειδικευμένων σεμιναρίων υψηλών προδιαγραφών για τους επαγγελματίες της Ελλάδας, της Κύπρου & της Βουλγαρίας.

Οκτώβριος 2003: Έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Τεχνικής Επιμόρφωσης και Εφαρμογών «Athens Center of Gastronomy» εντός των εγκαταστάσεων της ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ στην Αττική.

2004: Η Εταιρεία ξεκινά με εντατικούς ρυθμούς τη διακίνηση των εμπορευμάτων της στην αγορά της Κύπρου μέσω αναγνωρισμένου τοπικού διανομέα.

Νοέμβριος 2005: ‘Έναρξη κατασκευής νέων ιδιόκτητων γραφείων, αποθηκευτικών χώρων και τεχνικού κέντρου επιμόρφωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

Μάρτιος 2007: Στις 5 Μαρτίου 2007 ξεκινά η λειτουργία της ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ Βορείου Ελλάδος. Το νέο κέντρο διανομής στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου σηματοδοτεί την έναρξη της εξαγωγικής δραστηριότητας της Εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Σεπτέμβριος 2007: Έναρξη των προγραμμάτων του “Thessaloniki Center of Gastronomy” εντός των εγκαταστάσεων της ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ Βορείου Ελλάδος.

Δεκέμβριος 2007: Η Εταιρεία προχωρά σε ενέργειες ενίσχυσης της παρουσίας της στην περιοχή του Κοσόβου, μέσω υπογραφής συμφωνίας αποκλειστικής διανομής των προϊόντων της με την εταιρεία AR & BI SHPK.

Μάιος 2008: Υπογραφή συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας που προβλέπει την προώθηση και διανομή των εμπορευμάτων της ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ στη βουλγαρική αγορά από την εταιρεία ALMA LIBRE LTD.

Νοέμβριος 2008: Η Εταιρεία βραβεύεται με την τιμητική διάκριση ‘Δεύτερος καλύτερος συνεργάτης παγκοσμίως’ για τις επιδόσεις της στη ζαχαροπλαστική, το παγωτό και τα είδη επιδορπίων (desserts), από την κορυφαία γαλλική επιχείρηση παραγωγής κρέμας και προϊόντων γάλακτος ELLE&VIRE.

Νοέμβριος 2009: Η ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ και η ALMA LIBRE LTD βραβεύονται με 3 Χρυσά Μετάλλια σε 3 διαφορετικούς διαγωνισμούς κατά τη διεθνή έκθεση αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής BULPEK που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια από τις 11 έως τις 14 Νοεμβρίου 2009.

Σεπτέμβριος 2010: Η ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε εντάσσεται στις «STRONGEST COMPANIES IN GREECE» της ICAP Group, ως μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες στην Ελλάδα, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών και επιβεβαιώνοντας ότι η πιστοληπτική ικανότητά της είναι πραγματικά υψηλή.

Σεπτέμβριος 2011: Η ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με το βραβείο «ICAP STRONGEST COMPANIES IN GREECE CERTIFICATE 2011». Οι «Strongest Companies in Greece» είναι οι επιχειρήσεις που κατατάσσονται στις ισχυρότερες ζώνες πιστοληπτικής διαβάθμισης (rating scores) της ICAP Group.

Νοέμβριος 2011: Η ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ και η ALMA LIBRE Ltd κερδίζουν το χρυσό βραβείο στον διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής «Καλύτερο Γλυκό: Γεύση, εμφάνιση & καινοτομία» κατά τη διάρκεια της διεθνής έκθεσης αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής BULPEK που πραγματοποιήθηκε στην Σόφια της Βουλγαρίας 09 έως 12 Νοεμβρίου 2011.

Φεβρουάριος 2012: Η ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ κερδίζει στη διοργάνωση του θεσμού «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2011» το τρίτο βραβείο στην κατηγορία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ FTSE-SMALL CAP/80 – 2011.
Στην κατηγορία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ FTSE-SMALL CAP/80 – 2011, αξιολογήθηκαν μία σειρά από παράγοντες όπως η πορεία των οικονομικών επιδόσεων, η σταθερότητά τους, η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, η χρηματιστηριακή πορεία και η σχέση με τους επενδυτές, η προσπάθεια διεθνοποίησης, η καινοτομία και η έμφαση στις επενδύσεις.

Μάϊος 2014: Η ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ μπαίνει στη λίστα με τα “Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας” βάση αξιολόγησης από τη STATBANK, στην οποία συμμετείχαν οι 7.000 μεγαλύτερες (βάσει κύκλου εργασιών) εν Ελλάδι βιομηχανίες και εμπορικές επιχειρήσεις και οι οποίες κρίθηκαν βάσει 10 οικονομικών δεικτών.

Η σελίδα www.stelioskanakis.gr χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερα
Μπορείτε να επιλέξετε εάν θα εγκατασταθούν ή όχι τα cookies αυτά, πατώντας:
ΑΠΟΔΟΧΗ
ΑΠΟΡΡΙΨΗ