Αρχική › Tips › Παγωτό › Ο καθοριστικός ρόλος του γάλακτος & της κρέμας γάλακτος στο παγωτό.

Ο καθοριστικός ρόλος του γάλακτος & της κρέμας γάλακτος στο παγωτό.


Για καλή γεύση, σωστή δομή και κρεμώδη υφή στο παγωτό, εκτός από το πηκτικό, καθοριστικό ρόλο παίζει η ποιότητα του γάλακτος και της κρέμας γάλακτος που χρησιμοποιείται. Η υψηλή ποιότητα του γάλακτος & της κρέμας γάλακτος μας δίνουν την επιθυμητή γεύση, διόγκωση και υφή στο παγωτό. Το γάλα πρέπει να έχει 3,5% λιπαρά, 9% στερεά και φυσικά υπέροχη γεύση. Αντίστοιχα, επιλέγετε κρέμα γάλακτος βάση της γεύσης της, της διόγκωσης της και του κρατήματός της. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει μία κρέμα γάλακτος έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στη δημιουργία παγωτού όπως και στη ζαχαροπλαστική.