Αρχική › Recipes › Ψωμί με φυσικό “άγριο” προζύμι

Ψωμί με φυσικό “άγριο” προζύμι


 

Το προζύμι υπολογίζεται πως γεννήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, περίπου το 1500 π.Χ. και αποτελεί την αρχαιότερη και βασική μορφή ζύμωσης και παρασκευής ψωμιού.

Το προζύμι κατά τη διαδικασία της ζύμωσης παράγει βακτήρια γαλακτικού οξέος και ζυμομύκητες, τα οποία επηρεάζουν την σύσταση της ζύμης, καθορίζοντας τα χαρακτηριστικά οξύτητας, γεύσης και υφής του αρτοσκευάσματος.

Το φυσικό προζύμι BÖCKER MaNaturale, ένα μεσογειακό, παραδοσιακό, απαλό προζύμι με φυσική “άγρια” μαγιά (Lievito Naturale) σε υγρή μορφή, χαρίζει στο ψωμί ελκυστική εμφάνιση, πλούσια γεύση, τραγανή κόρα και ψίχα με ωραίο χρώμα.
Είναι ιδανικό για προζυμένια μεσογειακά αρτοσκευάσματα όπως χωριάτικα, λευκά ψωμιά, μπαγκέτες, τσουρέκι, μπριός, κρουασάν, τοστ κ.α.