Αρχική › Tips › Παγωτό › Πώς να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη στο παγωτό
Πώς να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη στο παγωτό

Υπάρχουν πλέον πάρα πολλές ουσίες οι οποίες μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό μεταξύ τους. Ας αναφέρουμε κάποιες από αυτές: Στέβια, Σορβιτόλη, Ισομαλτιτόλη, Μαλτιτόλη κ.α.
Το παγωτό αποτελείται από υγρά και στερεά συστατικά συν αέρα. Για να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να γνωρίζουμε τις σωστές αναλογίες συστατικών και πώς να τα συνδυάσουμε. Τα σάκχαρα μειώνουν το σημείο τήξης των υγρών και των λιπαρών, ως εκ τούτου είναι το αντιψυκτικό για το παγωτό. Αναλόγως ποια γλυκαντική ουσία θα χρησιμοποιήσουμε αλλάζει και το τελικό αποτέλεσμα του παγωτού όσον αφορά τη γεύση και την υφή.