ΑρχικήΕνημέρωση ΕπενδυτώνΔελτία Τύπου17/01/2007 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

17/01/2007 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΣΤΗΝ-ΕΝΩΣΗ-ΘΕΣΜΙΚΩΝ-ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ-news

Τα σχέδια και τους στόχους της Διοίκησης της εταιρείας ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. παρουσίασε σήμερα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2007, στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κος Στέλιος Κανάκης, συνεπικουρούμενος από τον κ. Αθανάσιο Σύρμο, Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας και την κ. Έλφη Κανάκη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Νέων Προϊόντων και Συνεργασιών .

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ιστορική διαδρομή της Εταιρείας καθώς και σε μια σειρά θεμάτων σχετικά με την δραστηριότητά της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και ειδικότερα:

Η Εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 1985 σαν ατομική επιχείρηση και το 1993 μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία με την σημερινή της επωνυμία “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ”. To 2000 ολοκληρώνει την κατασκευή νέων ιδιόκτητων σύγχρονων εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διανομής στις Αχαρνές Αττικής σε ιδιόκτητο οικόπεδο που σήμερα έχει συνολική έκταση 15.270 τ.μ. Το 2002 οι μετοχές της εταιρείας εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Το 2002 η Εταιρεία αγοράζει έκταση 10.150 τ.μ. στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Θεσσαλονίκης όπου κατασκευάζει νέο υπερσύγχρονο κέντρο αποθήκευσης και διανομής , το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει εντός του Φεβρουαρίου 2007 , ενισχύοντας και υποβοηθώντας ουσιαστικά την ανάπτυξη της Εταιρείας στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες.
Πρόκειται για εμπορική εταιρεία η οποία αντιπροσωπεύει και διανέμει αποκλειστικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο α’ ύλες ζαχ/κής, αρτοποιίας και παγωτού, ενώ διακινεί περίπου 450 κωδικούς προϊόντων.
Διαρκές όραμα της Εταιρείας είναι η δυναμική εξέλιξη και ανάπτυξη του κλάδου ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανικών χωρών καθώς και η μακροχρόνια και επιτυχημένη παρουσία της στον χώρο.
Από την ίδρυσή της, η Εταιρεία έχει σταθερά ανοδική πορεία , ενώ σήμερα είναι πρωτοπόρος στο χώρο της.
Προμηθευτές της εταιρείας είναι 26 από τις μεγαλύτερες εταιρείες και Όμιλοι εταιρειών της Ευρώπης με τις οποίες συνεργάζεται με συμβόλαια αποκλειστικής αντιπροσώπευσης και διανομής για την Ελλάδα, την Κύπρο και με μερικές από αυτές και για τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες.
Η Εταιρεία έχει λάβει παγκόσμιες βραβεύσεις και διακρίσεις από τους προμηθευτές της, τόσο για τις πωλήσεις της όσο και για τα επιτεύγματά της και την προσφορά της στον τομέα της ζαχαροπλαστικής.
Επισημαίνεται ότι η Εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που στεγάζουν τα πρότυπα αποθηκευτικά εμπορευματικά κέντρα διανομής της, τόσο στην περιοχή της Αττικής (Αχαρνές) όπου είναι και τα γραφεία της έδρας της , συνολικής επιφανείας 2.568,81 τετραγωνικών μέτρων όσο και στην ΒΙΠΕ Σίνδου, συνολικής επιφανείας 2.004,55 τετραγωνικών μέτρων . Ο σχεδιασμός και των 2 εν λόγω κέντρων έχει γίνει με τις πλέον προηγμένες μεθόδους χωροθέτησης και διαλειτουργικότητας και είναι πρότυπος για αντίστοιχες εγκαταστάσεις.
Τα προϊόντα προωθούνται από το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας και από συνεργαζόμενους εμπόρους και αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα ενώ διαθέτει αποκλειστικό διανομέα στην Κύπρο.
Η Εταιρεία απασχολεί ένα άρτια καταρτισμένο Τεχνικό Τμήμα υποστήριξης που αποτελείται από 5 εξειδικευμένους Σεφ Ζαχαροπλαστικής, Αρτοποιούς και Τεχνολόγο τροφίμων ενώ μέσω του Athens Center of Gastronomy � ένα υπερσύγχρονο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα κέντρο Τεχνικής Επιμόρφωσης και Εφαρμογών – παρέχει στους επαγγελματίες του κλάδου εξειδίκευση και νέες ιδέες. Η Εταιρεία συνεργάζεται αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο με την διεθνώς φημισμένη και υψηλού κύρους σχολή γαστρονομίας την γαλλική ECOLE LENOTRE.
Σύντομα θα λειτουργήσει και το Thessaloniki Center of Gastronomy στις νέες εγκαταστάσεις της Εταιρείας στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, το οποίο θα διέπεται από τα αυτά χαρακτηριστικά (νέος πιο σύγχρονος εξοπλισμός, καινοτόμος σχεδιασμός κλπ) και θα προσφέρει στους επαγγελματίες της Βορείου Ελλάδας και των γειτονικών Βαλκανικών χωρών πιο άμεση πρόσβαση στην εξειδίκευση και τη γνώση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κανάκης, η ανάπτυξη της Εταιρείας στο επόμενο διάστημα θα κινηθεί σε πέντε (5) άξονες, οι οποίοι συνδέονται με:

Tην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας και την ενίσχυση των δραστηριοτήτων στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας Τη διεύρυνση της γκάμας των εμπορευμάτων μέσω της σύναψης νέων συνεργασιών και της ανάπτυξης υφισταμένων
Τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού
Τη διαρκή αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού της εταιρείας
Τη διαρκή παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υποστήριξης προς τους πελάτες καθώς και τεχνικής υποστήριξης μέσω του υφισταμένου Athens Center of Gastronomy και του υπό δημιουργία Thessaloniki Center of Gastronomy που θα λειτουργήσει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας , από την αξιολόγηση των μέχρι σήμερα στοιχείων επισημαίνεται ότι οι πωλήσεις θα είναι αυξημένες κατά 7,2% σε σχέση με το 2005 και θα ανέλθουν σε 15.280.000 ευρώ περίπου έναντι 14.252.000 ευρώ το 2005.

Το μικτό κέρδος επίσης θα παρουσιάσει αύξηση κατά (1) μια ποσοστιαία μονάδα περίπου σε σχέση με το 2005 , από 30,2% σε 31,1% , γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, ως προς τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη αλλά και τις προοπτικές της εταιρείας, ενώ τέλος τα κέρδη μετά φόρων της εταιρείας αναμένεται να κινηθούν στα αυτά ποσοστιαία επίπεδα με τα αναφερόμενα στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του 9μήνου 2006.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Η σελίδα www.stelioskanakis.gr χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερα
Μπορείτε να επιλέξετε εάν θα εγκατασταθούν ή όχι τα cookies αυτά, πατώντας:
ΑΠΟΔΟΧΗ
ΑΠΟΡΡΙΨΗ