Το τοστ, στην κλασσική ή στην μοντέρνα του εκδοχή, αποτελεί το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων, για κάθε ώρα της ημέρας. Αυτό που κάνει τη διαφορά στο τοστ είναι, φυσικά, το αφράτο και γευστικό ψωμί που αγκαλιάζει κάθε υλικό. Για να πετύχετε τοστ αφράτο και νόστιμο η διαδικασία είναι απλή, αλλά σημαντική! Το μυστικό βρίσκεται στους χρόνους και στις θερμοκρασίες:
🌡 Κατά το τελικό ζύμωμα, προσέχουμε η θερμοκρασία της τελικής ζύμης να είναι πάντα 23 – 24°C
🌡 Ψήνουμε σε υψηλές θερμοκρασίες και με λίγο ατμό, ώστε το τοστ να φουσκώσει και να ψηθεί γρήγορα, παραμένοντας μαλακό και αφράτο
⏱ Φροντίζουμε να τηρούμε με ακρίβεια τους γρήγορους χρόνους ψησίματος για να μην στεγνώσει το τελικό προϊόν. Ενδεικτικά, για μισό κιλό ζύμης ο χρόνος ψησίματος θα πρέπει να είναι ±30 λεπτά.