Δροσιστική τούρτα Fika με Nappage Λεμόνι
Υλικά
Τραγανή Βάση | |
Κρεμέ Λεμόνι | |
Crème Brûlée Σοκολάτα | |
Μους Λεμόνι | |
Επικάλυψη Nappage Λεμόνι |

Τραγανή Βάση
Cover Λευκό DAWN (μαλακωμένη) | 400 γρ. |
Crème Beurre CANDIA (λιωμένο) | 100 γρ. |
Delice Crispy Flakes DELUXE LINE | 180 γρ. |
Αναμειγνύουμε τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν και γεμίζουμε τσέρκια διαμέτρου 18 εκ.
Κρεμέ Λεμόνι
Ζάχαρη | 100 γρ. |
Χυμός Λεμονιού | 30 γρ. |
Βούτυρο Βρετάνης 82% CANDIA | 50 γρ. |
Κρέμα Λεμόνι BAKELS | 500 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 50 γρ. |
Ετοιμάζουμε καραμέλα με τη ζάχαρη. Σβήνουμε με ζεστό χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το βούτυρο και τέλος συμπληρώνουμε την κρέμα λεμόνι. Γεμίζουμε φόρμες της επιθυμητής διαμέτρου και τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε να δημιουργηθεί Ένθετο
Crème Brûlée Σοκολάτα
Crème Brûlée ELLE & VIRE | 450 γρ. |
Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος XOCOFINE | 200 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 25 γρ. |
Ζεσταίνουμε τα υλικά μαζί στους 45ºC.
Μους Λεμόνι
Κρέμα Λεμόνι BAKELS | 500 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 120 γρ. |
Νερό | 150 γρ. |
Χυμός Λεμονιού | 40 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 650 γρ. |
(χτυπημένη σε σαντιγί) |
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Ζεσταίνουμε την Κρέμα Λεμόνι μαζί με το Fond Royale, το οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει στο νερό. Ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Επικάλυψη Nappage Λεμόνι
Nappage Λεμόνι FABBRI | 1.000 γρ. |
Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN | 270 γρ. |
Νερό | 100 γρ. |
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 50-60°C και ομογενοποιούμε.
Χρησιμοποιούμε την επικάλυψη στους 35-45ºC.
Μοντάρισμα
Στην ψημένη Τραγανή Βάση απλώνουμε μια στρώση Crème Brûlée Σοκολάτα και στη συνέχεια τοποθετούμε το παγωμένο Ένθετο Κρεμέ Λεμόνι. Συνεχίζουμε με μια στρώση Μους Λεμόνι.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε να παγώσει. Τέλος, επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Nappage Λεμόνι.