Αρχική › Συνταγές › Δροσιστική τούρτα Fika με Nappage Λεμόνι

Δροσιστική τούρτα Fika με Nappage Λεμόνι

Υλικά


Τραγανή Βάση
Κρεμέ Λεμόνι
Crème Brûlée Σοκολάτα
Μους Λεμόνι
Επικάλυψη Nappage Λεμόνι

Τραγανή Βάση

Cover Λευκό DAWN (μαλακωμένη)400 γρ.
Crème Beurre CANDIA (λιωμένο)100 γρ.
Delice Crispy Flakes DELUXE LINE180 γρ.

Αναμειγνύουμε τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν και γεμίζουμε τσέρκια διαμέτρου 18 εκ.

Κρεμέ Λεμόνι

Ζάχαρη100 γρ.
Χυμός Λεμονιού30 γρ.
Βούτυρο Βρετάνης 82% CANDIA50 γρ.
Κρέμα Λεμόνι BAKELS500 γρ.
Fond Royale BAKELS50 γρ.

 

Ετοιμάζουμε καραμέλα με τη ζάχαρη. Σβήνουμε με ζεστό χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το βούτυρο  και τέλος συμπληρώνουμε την κρέμα λεμόνι. Γεμίζουμε φόρμες της επιθυμητής διαμέτρου και τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε να δημιουργηθεί Ένθετο

 

Crème Brûlée Σοκολάτα

Crème Brûlée ELLE & VIRE                          450 γρ.
Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος XOCOFINE200 γρ.
Fond Royale BAKELS25 γρ.

 

Ζεσταίνουμε τα υλικά μαζί στους 45ºC.

 

Μους Λεμόνι

Κρέμα Λεμόνι BAKELS500 γρ.
Fond Royale BAKELS120 γρ.
Νερό150 γρ.
Χυμός Λεμονιού40 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE650 γρ.
(χτυπημένη σε σαντιγί)

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Ζεσταίνουμε την Κρέμα Λεμόνι μαζί με το Fond Royale, το οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει στο νερό. Ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

 

Επικάλυψη Nappage Λεμόνι

Nappage Λεμόνι FABBRI1.000 γρ.
Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN270 γρ.
Νερό100 γρ.

 

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 50-60°C και ομογενοποιούμε.

Χρησιμοποιούμε την επικάλυψη στους 35-45ºC.

 

Μοντάρισμα

Στην ψημένη Τραγανή Βάση απλώνουμε μια στρώση Crème Brûlée Σοκολάτα και στη συνέχεια τοποθετούμε το παγωμένο Ένθετο Κρεμέ Λεμόνι. Συνεχίζουμε με μια στρώση Μους Λεμόνι.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε να παγώσει. Τέλος, επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Nappage Λεμόνι.