Αρχική › Συνταγές › ΖΥΜΗ ΓΙΑ CROISSANT ΜΕ ΜΕΘΟΔΟ POOLISH

ΖΥΜΗ ΓΙΑ CROISSANT ΜΕ ΜΕΘΟΔΟ POOLISH

Υλικά


Αλεύρι Τύπου 552.000 γρ.
Αλάτι40 γρ.
Ζάχαρη160 γρ.
Μαγιά120 γρ.
Βούτυρο Fermente Σπέσιαλ CANDIA100 γρ
Νερό1.000 γρ

Μέθοδος Poolish

Σε 700 γρ. νερό διαλύουμε τη μαγιά. Συμπληρώνουμε 500 γρ. αλεύρι, ομογενοποιούμε και σκεπάζουμε με 300 γρ. αλεύρι.

Αφήνουμε να φουσκώσει για ± 35 λεπτά.

Θερμοκρασία Ζύμης: ±19°C

Στο υπόλοιπο νερό διαλύουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφού διογκωθεί η ζύμη, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα.

Ξεκουράζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Πραγματοποιούμε δύο διπλά διπλώματα με 250 γρ. /ανά κιλό ζύμης Butter Blend 40% DRAGSBAEK.

Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Έπειτα ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα.