ΚΟΡΜΟΣ ΣΕΡΑΝΟ
Υλικά
Σύνθεση | |
Βάση Brownies | |
Κρεμέ Πορτοκάλι | |
Σεράνο | |
Γλασάζ Σοκολάτας |

Βάση Brownies
Brownie Mix DAWN | 1.000 γρ. |
Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος 35% CÉMOI (λιωμένη) | 180 γρ. |
Νερό | 180 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 180 γρ. |
Ζεσταίνουμε μαζί το νερό με την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος (ετοιμάζουμε γκανάζ). Τέλος, ενσωματώνουμε το Brownie Mix.
Απλώνουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε.
Θερμοκρασία Ψησίματος: Αερόθερμος φούρνος: 160°C, Φούρνος Ταμπανωτός: 200°C
Διάρκεια Ψησίματος: ±12 λεπτά (τάμπερ ανοιχτά)
Κρεμέ Πορτοκάλι
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 200 γρ. |
Χυμός Πορτοκάλι | 100 γρ. |
Delifruit Πορτοκάλι DAWN | 100 γρ. |
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA (λιωμένο) | 100 γρ. |
Κρόκος Αυγού Novissime EUROVO | 80 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 60 γρ. |
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το Fond. Τέλος, προσθέτουμε το Fond Royale και ομογενοποιούμε.
Σεράνο
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA (λιωμένο) | 200 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (ελαφρώς χτυπημένη) | 700 γρ. |
Κακάο | 100 γρ. |
Σοκολάτα Κουβερτούρα 64% CÉMOI (λιωμένη) | 250 γρ. |
Brandy 40° LUXARDO | 40 γρ. |
Έτοιμη μαρέγκα | 320 γρ. |
Μέσα στο λιωμένο βούτυρο ενσωματώνουμε το κακάο και το κονιάκ. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και τη μαρέγκα. Ομογενοποιούμε. Τέλος, ενσωματώνουμε την υπόλοιπη ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Γλασάζ Σοκολάτας
Γλυκόζη | 300 γρ. |
Ζάχαρη | 300 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 500 γρ. |
Σοκολάτα Κουβερτούρα 55% CÉMOI (λιωμένη) | 500 γρ. |
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη και τη ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα CÉMOI και ομογενοποιούμε. Χρησιμοποιούμε στους 40-50°C.
Μοντάρισμα
Κόβουμε τη Βάση Brownies σε σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, στις επιθυμητές διαστάσεις.
Στη φόρμα του μικρού κορμού απλώνουμε μια στρώση από Κρεμέ Πορτοκάλι και σκεπάζουμε με μια λωρίδα Βάση Brownies. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το Ένθετο στην κατάψυξη, ώστε να παγώσει.
Στη φόρμα για μεγάλο κορμό στρώνουμε περιφερειακά Κρέμα Σεράνο και τοποθετούμε το παγωμένο Ένθετο στο κέντρο.
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με ένα ακόμα κομμάτι από Βάση Brownies.
Τοποθετούμε τον κορμό στην κατάψυξη.
Αφού παγώσει, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με το Γλασάζ Σοκολάτας.
Τέλος, διακοσμούμε με Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά LEMAN.