Αρχική › Συνταγές › ΚΟΡΜΟΣ ΣΕΡΑΝΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΕΡΑΝΟ

Υλικά


Σύνθεση
Βάση Brownies
Κρεμέ Πορτοκάλι
Σεράνο
Γλασάζ Σοκολάτας

Βάση Brownies

Brownie Mix DAWN1.000 γρ.
Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος 35% CÉMOI (λιωμένη)180 γρ.
Νερό180 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE180 γρ.

Ζεσταίνουμε μαζί το νερό με την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος (ετοιμάζουμε γκανάζ). Τέλος, ενσωματώνουμε το Brownie Mix.

Απλώνουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε.

Θερμοκρασία Ψησίματος: Αερόθερμος φούρνος: 160°C, Φούρνος Ταμπανωτός: 200°C

Διάρκεια Ψησίματος: ±12 λεπτά (τάμπερ ανοιχτά)

 

Κρεμέ Πορτοκάλι

Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE200 γρ.
Χυμός Πορτοκάλι100 γρ.
Delifruit Πορτοκάλι DAWN100 γρ.
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA (λιωμένο)100 γρ.
Κρόκος Αυγού Novissime EUROVO80 γρ.
Fond Royale BAKELS60 γρ.

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το Fond. Τέλος, προσθέτουμε το Fond Royale και ομογενοποιούμε.

 

Σεράνο

Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA (λιωμένο)200 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (ελαφρώς χτυπημένη)700 γρ.
Κακάο100 γρ.
Σοκολάτα Κουβερτούρα 64% CÉMOI (λιωμένη)250 γρ.
Brandy 40° LUXARDO40 γρ.
Έτοιμη μαρέγκα320 γρ.

Μέσα στο λιωμένο βούτυρο ενσωματώνουμε το κακάο και το κονιάκ. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και τη μαρέγκα. Ομογενοποιούμε. Τέλος, ενσωματώνουμε την υπόλοιπη ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

 

Γλασάζ Σοκολάτας

Γλυκόζη300 γρ.
Ζάχαρη300 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE 500 γρ.
Σοκολάτα Κουβερτούρα 55% CÉMOI (λιωμένη)500 γρ.

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη και τη ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα CÉMOI και ομογενοποιούμε. Χρησιμοποιούμε στους 40-50°C.

 

Μοντάρισμα

Κόβουμε τη Βάση Brownies σε σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, στις επιθυμητές διαστάσεις.

Στη φόρμα του μικρού κορμού απλώνουμε μια στρώση από Κρεμέ Πορτοκάλι και σκεπάζουμε με μια λωρίδα Βάση Brownies. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το Ένθετο στην κατάψυξη, ώστε να παγώσει.

Στη φόρμα για μεγάλο κορμό στρώνουμε περιφερειακά Κρέμα Σεράνο και τοποθετούμε το παγωμένο Ένθετο στο κέντρο.

Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με ένα ακόμα κομμάτι από Βάση Brownies.

Τοποθετούμε τον κορμό στην κατάψυξη.

Αφού παγώσει, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με το Γλασάζ Σοκολάτας.

Τέλος, διακοσμούμε με Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά LEMAN.