Αρχική › Συνταγές › Κορμός Saint Jean

Κορμός Saint Jean

Υλικά


Σύνθεση
Παντεσπάνι με Frangipane
Παντεσπάνι Ρολό Σοκολάτας
Amarena FABBRI
Μους Αμυγδάλου
Επικάλυψη Σοκολάτας

Παντεσπάνι με Frangipane  (για 2 φύλλα)

Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA  150 γρ.

Frangipane Mix DAWN    500 γρ.

Αυγά    125 γρ.

Νερό    130 γρ.

Ετοιμάζουμε βούτυρο noisette. Στη συνέχεια, αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μίξερ αναμειγνύουμε το Frangipane με τα αυγά και το νερό και τέλος προσθέτουμε

το βούτυρο noisette.

Απλώνουμε το μείγμα σε δυο κάδρα διαστάσεων 45*8 εκ.

Ψήνουμε στους 170°C για 18 λεπτά.

 

Παντεσπάνι Ρολό Σοκολάτας  (για 2 ρολά)

Premium Baker’s Select Crème Cake Base Chocolate DAWN  500 γρ.

Νερό    100 γρ.

Λάδι      80 γρ.

Αυγά    320 γρ.

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 5 – 6 λεπτά στην 3η ταχύτητα.

Απλώνουμε το μείγμα σε λαμαρίνα διαστάσεων 45*8 εκ., στην οποία έχουμε προηγουμένως τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε στους 190°C για 10 λεπτά.

 

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Αμυγδάλου

Γάλα αμυγδάλου  200 γρ.

Ζάχαρη    25 γρ.

Κρόκοι αυγών    35 γρ.

Hot Cream KOMPLET    20 γρ.

Ετοιμάζουμε βασική κρέμα ζαχαροπλαστικής.

 

Μους Αμυγδάλου

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Αμυγδάλου (έτοιμη, όπως παραπάνω)  300 γρ.

Fond Royale BAKELS    36 γρ.

Κρέμα Γάλακτος Excellence 35,1% ELLE & VIRE

(χτυπημένη σε σαντιγί)    400 γρ.

Σιρόπι 30°    100 γρ.

Ζεσταίνουμε το σιρόπι στους 35°C και διαλύουμε σε αυτό το Fond. Ρίχνουμε το μείγμα στην έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής αμυγδάλου και αναδεύουμε. Τέλος, ενσωματώνουμε στη σαντιγί.

 

Επικάλυψη Σοκολάτας  (200 γρ. για 1 κορμό)

Delicream San Felipe DAWN  1.000 γρ.

Decorgel Ουδέτερο DAWN  1.000 γρ.

Ζεσταίνουμε ξεχωριστά το Delicream και το Decorgel.

Στη συνέχεια, ομογενοποιούμε τα δυο υλικά.

 

Μοντάρισμα

Απλώνουμε 450 γρ. Amarena FABBRI σε κάθε φύλλο Ρολό Παντεσπάνι Σοκολάτας.

Κόβουμε σε δυο ίσα μέρη, τυλίγουμε σε χαρτί και καταψύχουμε.

Σε παραλληλόγραμμη φόρμα απλώνουμε μια στρώση Μους Αμυγδάλου. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στη μέση το παγωμένο Ρολό Παντεσπάνι Σοκολάτας.

Τέλος, κλείνουμε με ένα φύλλο Παντεσπάνι με Frangipane.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το γλυκό, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με την επικάλυψη σοκολάτας.