Αρχική › Συνταγές › ΛΑΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ

ΛΑΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ

Υλικά


Böcker Manaturale 1.000 γρ.
Αλεύρι 55άρι3.000 γρ.
Αλεύρι Κίτρινο 7.000 γρ.
Αλάτι100 γρ.
Μαγιά100 γρ.
Ελαιόλαδο500 γρ.
Νερό±7.500 γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο με σπιράλ για 10 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για ±5 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

Θερμοκρασία Ζύμης : 26 – 28οC

Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τη μέση και τοποθετούμε σε λαδωμένη ορθογώνια λεκάνη με τα διπλώματα προς τα κάτω.

Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης:  60 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου

 

Διπλώνουμε ξανά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 60 λεπτά.

 

Τοποθετούμε τη ζύμη βάρους 5.000 γρ. σε λαμαρίνα 40 x 60 εκ. ή εναλλακτικά ζύμη βάρους 2.500 γρ. σε λαμαρίνα 28 x 30 εκ.

Πατάμε τη ζύμη να ανοίξει σε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας και τοποθετούμε στη στόφα.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία Ζύμης: 33°C

Σχετική Υγρασία: 75%

Χρόνος: 30 – 40 λεπτά

 

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε ένα μείγμα με ελαιόλαδο και νερό (ένα μέρος νερό – δυο μέρη ελαιόλαδο) και περιχύνουμε με αυτό όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ψήνουμε.

 

Ψήσιμο με λίγο ατμό:

Θερμοκρασία : 250οC και μειώνουμε αμέσως στους 210οC

Χρόνος : 35 λεπτά