ΛΑΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ
Υλικά
Böcker Manaturale | 1.000 γρ. |
Αλεύρι 55άρι | 3.000 γρ. |
Αλεύρι Κίτρινο | 7.000 γρ. |
Αλάτι | 100 γρ. |
Μαγιά | 100 γρ. |
Ελαιόλαδο | 500 γρ. |
Νερό | ±7.500 γρ. |

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο με σπιράλ για 10 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για ±5 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης : 26 – 28οC
Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τη μέση και τοποθετούμε σε λαδωμένη ορθογώνια λεκάνη με τα διπλώματα προς τα κάτω.
Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: 60 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
Διπλώνουμε ξανά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 60 λεπτά.
Τοποθετούμε τη ζύμη βάρους 5.000 γρ. σε λαμαρίνα 40 x 60 εκ. ή εναλλακτικά ζύμη βάρους 2.500 γρ. σε λαμαρίνα 28 x 30 εκ.
Πατάμε τη ζύμη να ανοίξει σε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας και τοποθετούμε στη στόφα.
Στόφα:
Θερμοκρασία Ζύμης: 33°C
Σχετική Υγρασία: 75%
Χρόνος: 30 – 40 λεπτά
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε ένα μείγμα με ελαιόλαδο και νερό (ένα μέρος νερό – δυο μέρη ελαιόλαδο) και περιχύνουμε με αυτό όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ψήνουμε.
Ψήσιμο με λίγο ατμό:
Θερμοκρασία : 250οC και μειώνουμε αμέσως στους 210οC
Χρόνος : 35 λεπτά