Αρχική › Συνταγές › SOURDOUGH TOAST 100: ΛΕΥΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
SOURDOUGH TOAST 100: ΛΕΥΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
Υλικά
Sourdough Toast 100 SONNEVELD | 5.000 γρ. |
Μαγιά | 150 γρ. |
Νερό | ±2.600 γρ. |

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο με σπιράλ για 5 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 5 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης: 22 -24οC (κρύα ζύμη)
Ξεκούραση Ζύμης: 5 λεπτά
Μετά από την ξεκούραση, κόβουμε σε επιθυμητά τεμάχια, κατά προτίμηση βάρους 550 – 950 γρ. ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.
Στόφα:
Θερµοκρασία: 33°C
Σχετική Υγρασία: 75%
Χρόνος: ±60 λεπτά (πλήρης ανάπτυξη ζύμης)
Ψήσιµο χωρίς ατμό:
Θερμοκρασία: στους 220 – 230οC και μειώνουμε στους 210 – 220οC
Χρόνος: ±50 λεπτά