Αρχική › Συνταγές › SOURDOUGH TOAST 100: ΛΕΥΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ

SOURDOUGH TOAST 100: ΛΕΥΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ

Υλικά


Sourdough Toast 100 SONNEVELD5.000 γρ.
Μαγιά150 γρ.
Νερό±2.600 γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο με σπιράλ για 5 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 5 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

Θερμοκρασία Ζύμης: 22 -24οC (κρύα ζύμη)

Ξεκούραση Ζύμης: 5 λεπτά

Μετά από την ξεκούραση, κόβουμε σε επιθυμητά τεμάχια, κατά προτίμηση βάρους 550 – 950 γρ. ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.

Στόφα:

Θερµοκρασία: 33°C

Σχετική Υγρασία: 75%

Χρόνος: ±60 λεπτά (πλήρης ανάπτυξη ζύμης)

 

Ψήσιµο χωρίς ατμό:

Θερμοκρασία: στους 220 – 230οC και μειώνουμε στους 210 – 220οC

Χρόνος: ±50 λεπτά