Παγωτό Παρφέ Μηχανής Κρέμα ή Σοκολάτα
Υλικά
Γάλα 3,5% ELLE & VIRE | 500 γρ. |
Plombiere LIOT | 200 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος 35% ELLE & VIRE | 1.000 γρ. |
Πηκτικό Super Panna CF FABBRI | 200 γρ |
Κιγιέs* | 600 γρ. |
Ποτό Grand Marnier 50ο MARNIER LAPOSTOLLE | 25 γρ. |
Σοκολάτα San Felipe 63% FRUIBEL | 900 γρ. |
Γάλα 3,5% ELLE & VIRE | 450 γρ. |

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα στους 85° C. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα στη σοκολάτα και ομογενοποιούμε.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Για Παρφέ Σοκολάτας προσθέτουμε το γκανάζ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ωριμάσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια παγώνουμε στην παγωτομηχανή.
*Κιγιές
Αλβουμίνη Blanc Poudre LIOT | 160 gr. |
Ζάχαρη | 1.000 gr. |
Νερό | 500 gr |
Καραμέλα Κιγιέ**
Χτυπάμε με σύρμα στο μίξερ την Αλβουμίνη Blanc Poudre και το νερό στην 2η ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Τέλος, συμπληρώνουμε την καραμέλα κιγιέ*** και συνεχίζουμε να χτυπάμε στη 2η ταχύτητα μέχρι να κρυώσει ο κιγιές.
**Καραμέλα Κιγιέ
Ζάχαρη | 1.600 gr. |
Νερό | 600 gr |
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να φτάσουν τους 140° C.
Καινοτομία από τη ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ
H ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ προχώρησε σε ακόμα μία καινοτομία με τη δημιουργία παγωτού παρφέ κρέμα και σοκολάτα σε παγωτομηχανή.To τεχνικό τμήμα της Εταιρείας έφτιαξε συνταγή όπου με την εφαρμογή του πηκτικού Super Panna CF της FABBRI μπορείτε να δημιουργήσετε λαχταριστό παγωτό παρφέ μηχανής με πλεονέκτημα τη διατήρηση της υπέροχης γεύσης και της κρεμώδους υφής του για μεγαλύτερο διάστημα.