Αρχική › Συνταγές › Παξιμάδια Χαρουπιού

Παξιμάδια Χαρουπιού

Υλικά


Carob 50 5.000 γρ.
Αλεύρι Ολικής5.000 γρ.
Εκχύλισμα Υγρής Βύνης Κριθαριού Extra Dark BARLEX® HARBOE 100 γρ.
MaNaturale BÖCKER 500 γρ.
Μέλι200 γρ.
Ξύδι100 γρ.
Αλάτι180 γρ.
Μαγιά200 γρ.
Κραμβέλαιο200 γρ.
Νερό5.800 - 6.000 γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη μαγιά και το λάδι, για 6 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτουμε τη μαγιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 6 λεπτά στη 2η ταχύτητα. Συμπληρώνουμε το κραμβέλαιο στο τελευταίο λεπτό.

Θερμοκρασία ζύμης: 24-26°C

Ξεκούραση Ζύμης: Μετά το ζύμωμα τοποθετούμε το ζυμάρι σε λεκάνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Κόβουμε σε τεμάχια βάρους 750 γρ. και πλάθουμε σε φιτίλια. Στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια  πάχους 3 εκ.

Στόφα:

Θερμοκρασία: 35°C

Σχετική Υγρασία: 75%

Διάρκεια: ±90 λεπτά

Ψήσιμο:

Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ημέρα.

Την επόμενη ημέρα ψήνουμε στους 120°C για τουλάχιστον 2 ώρες (μέγιστος χρόνος 8 ώρες).