Παξιμάδια Χαρουπιού
Υλικά
Carob 50 | 5.000 γρ. |
Αλεύρι Ολικής | 5.000 γρ. |
Εκχύλισμα Υγρής Βύνης Κριθαριού Extra Dark BARLEX® HARBOE | 100 γρ. |
MaNaturale BÖCKER | 500 γρ. |
Μέλι | 200 γρ. |
Ξύδι | 100 γρ. |
Αλάτι | 180 γρ. |
Μαγιά | 200 γρ. |
Κραμβέλαιο | 200 γρ. |
Νερό | 5.800 - 6.000 γρ. |

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη μαγιά και το λάδι, για 6 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτουμε τη μαγιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 6 λεπτά στη 2η ταχύτητα. Συμπληρώνουμε το κραμβέλαιο στο τελευταίο λεπτό.
Θερμοκρασία ζύμης: 24-26°C
Ξεκούραση Ζύμης: Μετά το ζύμωμα τοποθετούμε το ζυμάρι σε λεκάνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Κόβουμε σε τεμάχια βάρους 750 γρ. και πλάθουμε σε φιτίλια. Στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια πάχους 3 εκ.
Στόφα:
Θερμοκρασία: 35°C
Σχετική Υγρασία: 75%
Διάρκεια: ±90 λεπτά
Ψήσιμο:
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ημέρα.
Την επόμενη ημέρα ψήνουμε στους 120°C για τουλάχιστον 2 ώρες (μέγιστος χρόνος 8 ώρες).