Αρχική › Συνταγές › Ρούστικο με Pane Maggia BAKELS

Ρούστικο με Pane Maggia BAKELS

Υλικά


Pane Maggia BAKELS 2.000 γρ.
Κίτρινο Αλεύρι Ψιλό6.000 γρ.
Αλεύρι Ολικής1.000 γρ.
Σίκαλη Τύπου 1150 SÜDHANNOVERSCHE MÜHLENWERKE1.000 γρ.
Αλάτι200 γρ.
Μαγιά200 γρ.
Νερό±8.000 γρ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλάτι, για 12 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 6 – 8 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

Θερμοκρασία ζύμης: 26οC

Μετά το ζύμωμα τοποθετούμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη λεκάνη.

Ξεκούραση Ζύμης: 2 – 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου

 

Μετά την ξεκούραση, αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας, τον οποίο έχουμε πασπαλίσει με άφθονο αλεύρι.

Κόβουμε σε τεμάχια βάρους 900 ή 1.200 γρ. και πλάθουμε σε καρβέλι ή φραντζόλα.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 33οC

Σχετική Υγρασία: 70%

Διάρκεια: 60 λεπτά

 

Μετά τη στόφα χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε.

 

Ψήσιμο με λίγο ατμό:

Θερμοκρασία: Ξεκινάμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 230oC με λίγο ατμό. Μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 210οC.

Συνολικός Χρόνος Ψησίματος: ±50 λεπτά