Αρχική › Συνταγές › Σάμαλι με Creme Cake Bases DAWN
Σάμαλι με Creme Cake Bases DAWN
Υλικά
Premium Baker’s Select Crème Cake Base Plain* DAWN | 500 γρ. |
Σιμιγδάλι χοντρό | 300 γρ. |
Ζάχαρη | 200 γρ. |
Αυγά | 350 γρ. |
Λάδι | 200 γρ. |
Γάλα 3,5% ELLE & VIRE | 350 γρ. |
Delipaste Μαστίχα FABBRI | 50 γρ. |

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και 4 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Ψήσιμο: Σε λαμαρίνα 27 x 40 εκ., σε αερόθερμο φούρνο στους 165ο C για 30 – 35 λεπτά.
Σιρόπι
Νερό | 750 γρ. |
Ζάχαρη | 750 γρ. |
* Εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε Σάμαλι Σοκολάτας χρησιμοποιώντας το Premium Baker’s Select Crème Cake Base Chocolate DAWN.
Σιρόπι
Νερό | 750 γρ. |
Ζάχαρη | 750 γρ. |
Κακάο | 80 γρ. |
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Αμέσως μετά το ψήσιμο, όταν το σάμαλι είναι ζεστό, σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι 30°Β, τοποθετούμε ξανά στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.