Αρχική › Συνταγές › Σάμαλι με Creme Cake Bases DAWN

Σάμαλι με Creme Cake Bases DAWN

Υλικά


Premium Baker’s Select Crème Cake Base Plain* DAWN 500 γρ.
Σιμιγδάλι χοντρό300 γρ.
Ζάχαρη200 γρ.
Αυγά350 γρ.
Λάδι200 γρ.
Γάλα 3,5% ELLE & VIRE 350 γρ.
Delipaste Μαστίχα FABBRI 50 γρ.

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και 4 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

Ψήσιμο: Σε λαμαρίνα 27 x 40 εκ., σε αερόθερμο φούρνο στους 165ο C για 30 – 35 λεπτά.

Σιρόπι

Νερό 750 γρ.
Ζάχαρη 750 γρ.

 

 

* Εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε Σάμαλι Σοκολάτας χρησιμοποιώντας το Premium Baker’s Select Crème Cake Base Chocolate DAWN.

Σιρόπι

Νερό 750 γρ.
Ζάχαρη 750 γρ.
Κακάο 80 γρ.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Αμέσως μετά το ψήσιμο, όταν το σάμαλι είναι ζεστό, σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι 30°Β, τοποθετούμε ξανά στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.