Αρχική › Συνταγές › Σοκολατάκι Muscadine

Σοκολατάκι Muscadine

Υλικά


Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE 250 γρ.
Ζάχαρη50 γρ.
Γλυκόζη50 γρ.
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA 80 γρ.
SANTOS CAFE 40° LUXARDO 25 γρ.
Λευκή Σοκολάτα CÉMOI 30% 380 γρ.

συνταγή για περίπου 50 τεμάχια

 

Ζεσταίνουμε μαζί την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη στους 85°C.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα, το βούτυρο και το κονιάκ.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυσταλλοποιηθεί για 12 ώρες.

Την επόμενη ημέρα με σακούλα ζαχαροπλαστικής κόβουμε μικρά μπαράκια, τα οποία αφήνουμε να ωριμάσουν για ακόμα 12 ώρες σε δροσερό μέρος ή ψυγείο +8-10°C.

Στη συνέχεια βουτάμε σε Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος CÉMOI 35%, την οποία προηγουμένως έχουμε λιώσει στους 35°C.

Επικαλύπτουμε και τέλος για διακόσμηση, ρολάρουμε τα muscadine σε ζάχαρη άχνη.