Αρχική › Συνταγές › Τάρτα με φράουλα & βατόμουρο για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Τάρτα με φράουλα & βατόμουρο για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υλικά


Παντεσπάνι Frangipane
Κουλί με Φράουλα & Βατόμουρο
Μους Φράουλας
Επικάλυψη

(για 8 ατομικές τάρτες διαμέτρου 7 εκ.)

Παντεσπάνι Frangipane

Frangipane Mix DAWN

Βούτυρο Βρετάνης 82% CANDIA

Αυγά

Νερό

 

500 γρ

150 γρ.

125 γρ.

125 γρ.

Ετοιμάζουμε βούτυρο noisette*. Στο Frangipane Mix προσθέτουμε το νερό και τα αυγά. Τέλος, ενσωματώνουμε το βούτυρο noisette και ομογενοποιούμε. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία και απαλή.

Στη βάση από κάθε φόρμα τάρτας απλώνουμε μια στρώση ζύμης και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.

*Ζεσταίνουμε το βούτυρο. Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, το αφήνουμε να ψηθεί ώστε να αποκτήσει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα (απόχρωση φουντουκιού). Στη συνέχεια, αφήνουμε να κρυώσει.

Κουλί με Φράουλα & Βατόμουρο

Delifruit Βατόμουρο DAWN

Πουρές Φράουλας

Σιρόπι 30°

Fond Royale BAKELS

 

150 γρ.

50 γρ.

40 γρ.

75 γρ.

Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν η θερμοκρασία του φτάσει στους 40°C, προσθέτουμε το Fond. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το Delifruit και τον πουρέ φράουλας και αναδεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Γεμίζουμε με το κουλί τις φόρμες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη, ώστε να παγώσει το κουλί.

Μους Φράουλας

Fond

Γάλα 3,5% ELLE & VIRE 

Κρέμα Γάλακτος Excellence 35%

ELLE & VIRE (χτυπημένη σε σαντιγί)

Πάστα Φράουλα

 

30 γρ.

50 γρ.

250 γρ.

 

30 γρ.

Ζεσταίνουμε το γάλα στους 30°C, προσθέτουμε την πάστα φράουλα και αναδεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα, σταδιακά προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στο ψυγείο. Απλώνουμε μια στρώση Μους Φράουλας σε κάθε φόρμα και καλύπτουμε με ένα παγωμένο δίσκο Κουλί με Φράουλα & Βατόμουρο. Τοποθετούμε εκ νέου στην κατάψυξη, ώστε να δημιουργηθεί Ένθετο από Κουλί και Μους Φράουλας.

Επικάλυψη

Decorgel Φυσικό DAWN

Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN

Νερό

Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

1.000 γρ.

200 γρ.

300 γρ.

Βράζουμε μαζί το νερό με το Τζέλυ Belnap και προσθέτουμε μερικές σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στους 35°C περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το Decorgel και ομογενοποιούμε.

Μοντάρισμα

Σε κάθε βάση τάρτας τοποθετούμε ένα παγωμένο Ένθετο από Κουλί και Μους Φράουλας. Τέλος, επικαλύπτουμε. Αν επιθυμούμε, διακοσμούμε περιμετρικά με κομμάτια από φρέσκα φρούτα και αμύγδαλο φιλέ, καθώς και St. Valentine’s Leman Cake Decorations.