Αρχική › Συνταγές › ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Υλικά


Σύνθεση
Φύλλο Κανταΐφι
Κρέμα Κανταΐφι

Kρέμα Κανταΐφι

French Cream Cheese ELLE & VIRE 1.000 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE 180 γρ.
Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 60 γρ.
Κρόκοι αυγών 80 γρ.
Ζάχαρη άχνη 65 γρ.

 

Μαλακώνουμε το cream cheese και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.

Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη άχνη και τα ενσωματώνουμε στο πρώτο μείγμα.

 

Μοντάρισμα

Στρώνουμε στη βάση του ταψιού μπακλαβά 300 γρ. Φύλλο Κανταΐφι και βουτυρώνουμε ελαφρώς.

Στη συνέχεια, απλώνουμε μια στρώση Κρέμα Κανταΐφι και μια στρώση Φιστίκι Αιγίνης.

Κλείνουμε με μια ακόμα στρώση Φύλλο Κανταΐφι (300 γρ.) και βουτυρώνουμε πολύ καλά.

Ψήνουμε στους 175-180°C για ±40 λεπτά.

Τέλος, σιροπιάζουμε με σιρόπι 29°.