ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ MADERA
Υλικά
Παντεσπάνι Financier με Φιστίκι | |
Γέμιση Κρέμα Φιστίκι | |
Κουλί Amarena | |
Επικάλυψη Nappage Φιστίκι |

Παντεσπάνι Financier με Φιστίκι
Frangipane Mix DAWN | 1.000 γρ. |
Αυγά | 300 γρ. |
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA | 300 γρ. |
Νερό | 300 γρ. |
Delipaste Φιστίκι Fine FABBRI | 100 γρ. |
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 2 λεπτά. Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά.
Γέμιση Κρέμα Φιστίκι
Integrattori con Fibra FABBRI | 75 γρ. | |
Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD | 210 γρ. | |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 850 γρ. | |
Delipaste Φιστίκι Fine FABBRI | 100 γρ. |
Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει μια ώρα στο ψυγείο
Στη συνέχεια χτυπάμε μέχρι να διογκωθεί.
Καταψύχουμε.
Κουλί Amarena
Variegato Amarena FABBRI | 500 γρ. |
Νερό | 100 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 100 γρ. |
Αναδεύουμε το Fond Royale με το νερό. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο Variegato Amarena και ομογενοποιούμε. Καταψύχουμε, ώστε να γίνει ένθετο. Φροντίζουμε η διάμετρος να είναι μικρότερη από το τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε για το τελικό μοντάρισμα.
Επικάλυψη Nappage Φιστίκι
Nappage Φιστίκι FABBRI | 1.000 γρ. |
Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN | 300 γρ. |
Νερό (ζεστό) | 100 γρ. |
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 45-50°C και ομογενοποιούμε.
Μοντάρισμα
Σε τσέρκι τοποθετούμε ένα φύλλο Παντεσπάνι Financier με Φιστίκι.
Στη συνέχεια απλώνουμε μια στρώση από Γέμιση Κρέμα Φιστίκι. Στο κέντρο τοποθετούμε το στρογγυλό παγωμένο Ένθετο από Κουλί Amarena.
Τοποθετούμε την Τούρτα στην κατάψυξη ώστε να παγώσει. Τέλος, επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Nappage Φιστίκι.