Αρχική › Συνταγές › ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ MADERA

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ MADERA

Υλικά


Παντεσπάνι Financier με Φιστίκι
Γέμιση Κρέμα Φιστίκι
Κουλί Amarena
Επικάλυψη Nappage Φιστίκι

Παντεσπάνι Financier με Φιστίκι

Frangipane Mix DAWN 1.000 γρ.
Αυγά 300 γρ.
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA 300 γρ.
Νερό 300 γρ.
Delipaste Φιστίκι Fine FABBRI 100 γρ.

 

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 2 λεπτά. Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά.

 

Γέμιση Κρέμα Φιστίκι

Integrattori con Fibra FABBRI

75 γρ.

Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD

210 γρ.

Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE

850 γρ.

Delipaste Φιστίκι Fine FABBRI

100 γρ.

 

Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει μια ώρα στο ψυγείο

Στη συνέχεια χτυπάμε μέχρι να διογκωθεί.

Καταψύχουμε.

Κουλί Amarena

Variegato Amarena FABBRI

500 γρ.

Νερό

100 γρ.

Fond Royale BAKELS

100 γρ.

Αναδεύουμε το Fond Royale με το νερό. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο Variegato Amarena και ομογενοποιούμε. Καταψύχουμε, ώστε να γίνει ένθετο. Φροντίζουμε η διάμετρος να είναι μικρότερη από το τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε για το τελικό μοντάρισμα.

Επικάλυψη Nappage Φιστίκι

Nappage Φιστίκι FABBRI

1.000 γρ.

Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN

300 γρ.

Νερό (ζεστό)

100 γρ.

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 45-50°C και ομογενοποιούμε.

 

Μοντάρισμα

Σε τσέρκι τοποθετούμε ένα φύλλο Παντεσπάνι Financier με Φιστίκι.

Στη συνέχεια απλώνουμε μια στρώση από Γέμιση Κρέμα Φιστίκι. Στο κέντρο τοποθετούμε το στρογγυλό παγωμένο Ένθετο από Κουλί Amarena.

Τοποθετούμε την Τούρτα στην κατάψυξη ώστε να παγώσει. Τέλος, επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Nappage Φιστίκι.