ΤΟΥΡΤΑ AMORENA
Υλικά
Παντεσπάνι Αμυγδάλου | |
Κουλί Κόκκινο Κεράσι | |
Κρέμα Μαστίχα | |
Κόκκινη Επικάλυψη |

Παντεσπάνι
Odenbake ODENSE | 700 γρ |
Κακάο | 80 γρ |
Ζάχαρη | 80 γρ |
Ασπράδια αυγών | 150 γρ |
Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Γεμίζουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε σχήμα καρδιάς σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε δύο φορές με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 1850 C για 12-13 λεπτά.
Κουλί Κόκκινο Κεράσι
Delifruit Κόκκινο Κεράσι DAWN | 500 γρ |
Kirsch 45° LUXARDO | 30 γρ |
Fond Royale BAKELS | 60 γρ |
Ζεστό Νερό | 110 γρ |
Αναδεύουμε το Fond Royale με το ζεστό νερό, προσθέτουμε το Kirsch και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το Delifruit κόκκινο κεράσι. Απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Κρέμα Μαστίχα
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 500 γρ |
Κρόκοι αυγών | 100 γρ |
Fond Royale BAKELS | 140 γρ |
Λευκή Σοκολάτα XOCOFINE | 120 γρ |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη σε σαντιγί) | 700 γρ |
Delipaste Μαστίχα FABBRI | 120 γρ |
Ετοιμάζουμε crème anglaise αναμιγνύοντας την κρέμα γάλακτος, το Fond Royale και τους κρόκους στους 82-850 C. Προσθέτουμε σταδιακά τη σοκολάτα και φροντίζουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 350 C. Συμπληρώνουμε το Delipaste Μαστίχα. Τέλος, προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί σε δύο στάδια.
Επικάλυψη Nappage Amarena
Επικάλυψη Nappage Amarena FABBRI | 1.000 γρ |
Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN | 270 γρ |
Νερό | 100 γρ |
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 45 – 500C και ομογενοποιούμε.
Μοντάρισμα
Στη βάση μιας πλαστικής φόρμας πολλαπλών χρήσεων σε σχήμα ΚΑΡΔΙΑΣ DECORS & CREATIONS, απλώνουμε μια στρώση Κρέμας Μαστίχα. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα φύλλο Παντεσπάνι και απλώνουμε μια δεύτερη στρώση από Κρέμα Μαστίχα. Τοποθετούμε το παγωμένο Κουλί Κόκκινο Κεράσι και συμπληρώνουμε εκ νέου με μια ακόμη στρώση Κρέμας Μαστίχα. Τέλος, κλείνουμε με ένα φύλλο Παντεσπάνι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το γλυκό, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Nappage Amarena.
Τέλος, διακοσμούμε με σοκολατένια διακοσμητικά LEMAN St. Valentine’s.