Αρχική › Συνταγές › ΤΟΥΡΤΑ AMORENA

ΤΟΥΡΤΑ AMORENA

Υλικά


Παντεσπάνι Αμυγδάλου
Κουλί Κόκκινο Κεράσι
Κρέμα Μαστίχα
Κόκκινη Επικάλυψη

Παντεσπάνι

Odenbake ODENSE700 γρ
Κακάο80 γρ
Ζάχαρη80 γρ
Ασπράδια αυγών150 γρ

 

Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Γεμίζουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε σχήμα καρδιάς σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε δύο φορές με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 1850 C για 12-13 λεπτά.

 

Κουλί Κόκκινο Κεράσι

Delifruit Κόκκινο Κεράσι DAWN500 γρ
Kirsch 45° LUXARDO30 γρ
Fond Royale BAKELS60 γρ
Ζεστό Νερό110 γρ

 

Αναδεύουμε το Fond Royale με το ζεστό νερό, προσθέτουμε το Kirsch και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το Delifruit κόκκινο κεράσι. Απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

 

Κρέμα Μαστίχα

Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE500 γρ
Κρόκοι αυγών100 γρ
Fond Royale BAKELS140 γρ
Λευκή Σοκολάτα XOCOFINE120 γρ
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE  (χτυπημένη σε σαντιγί)700 γρ
Delipaste Μαστίχα FABBRI120 γρ

 

Ετοιμάζουμε crème anglaise αναμιγνύοντας την κρέμα γάλακτος, το Fond Royale και τους κρόκους στους 82-850 C. Προσθέτουμε σταδιακά τη σοκολάτα και φροντίζουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 350 C. Συμπληρώνουμε το Delipaste Μαστίχα. Τέλος, προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί σε δύο στάδια.

 

Επικάλυψη Nappage Amarena

Επικάλυψη Nappage Amarena FABBRI1.000 γρ
Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN270 γρ
Νερό100 γρ

 

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 45 – 500C και ομογενοποιούμε.

 

Μοντάρισμα

Στη βάση μιας πλαστικής φόρμας πολλαπλών χρήσεων σε σχήμα ΚΑΡΔΙΑΣ DECORS & CREATIONS, απλώνουμε μια στρώση Κρέμας Μαστίχα. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα φύλλο Παντεσπάνι και απλώνουμε μια δεύτερη στρώση από Κρέμα Μαστίχα. Τοποθετούμε το παγωμένο Κουλί Κόκκινο Κεράσι και συμπληρώνουμε εκ νέου με μια ακόμη στρώση Κρέμας Μαστίχα. Τέλος, κλείνουμε με ένα φύλλο Παντεσπάνι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το γλυκό, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Nappage Amarena.

Τέλος, διακοσμούμε με σοκολατένια διακοσμητικά LEMAN St. Valentine’s.