Αρχική › Συνταγές › ΤΟΥΡΤΑ NOCCIOLA

ΤΟΥΡΤΑ NOCCIOLA

Υλικά


Παντεσπάνι
Μους Nocciola
Επικάλυψη Nocciola

Παντεσπάνι

No Added Sugar Cake Base DAWN1.000 γρ.
Αυγά600 γρ.
Λάδι120 γρ.
Νερό200 γρ.

 

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα για 6 λεπτά στην 3η ταχύτητα.

Απλώνουμε σε λαμαρίνα 40 * 60 εκ. (η ποσότητα είναι για 2 λαμαρίνες).

Ψήσιμο:

Για φύλλα λαμαρίνας σε αερόθερμο φούρνο στους 190οC ή σε ταμπανωτό στους 210οC για 10 λεπτά.

Σιρόπι Φουντούκι

150 γρ. νερό, 65 γρ. Nocciola Cremosa FABBRI και 100 γρ. Nevia FABBRI

Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί και χρησιμοποιούμε για να εμποτίσουμε το παντεσπάνι, αφού κρυώσει.

Μους Nocciola

Γάλα 3,5% ELLE&VIRE350 γρ.
Nocciola Cremosa FABBRI110 γρ.
Nevia FABBRI330 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE&VIRE650 γρ.
Φύλλα Ζελατίνης (μαλακωμένα)8 γρ.

 

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το γάλα και το Nevia μαζί με Nocciola για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσουν τα υλικά. Τέλος, ενσωματώνουμε μαλακωμένα και λιωμένα τα φύλλα ζελατίνης.

Επικάλυψη Nocciola

Κρέμα Γάλακτος 3,5% ELLE&VIRE (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)1.000 γρ.
Nocciola Cremosa FABBRI220 γρ.
Nevia FABBRI200 γρ.
Delipaste Σοκολάτα FABBRI35 γρ.
Φύλλα Ζελατίνης (μαλακωμένα)20 γρ.

 

Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν ελαφρώς. Εκεί συμπληρώνουμε τα φύλλα ζελατίνης και ομογενοποιούμε με beamer.

Μοντάρισμα

Σε τσέρκι με το επιθυμητό μέγεθος τοποθετούμε ένα φύλλο ψημένο Παντεσπάνι, το οποίο προηγουμένως έχουμε εμποτίσει με το Σιρόπι Φουντούκι. Στη συνέχεια απλώνουμε μια στρώση Μους Nocciola. Τοποθετούμε ένα ακόμα φύλλο ψημένο Παντεσπάνι εμποτισμένο με Σιρόπι Φουντούκι και πασπαλίζουμε προαιρετικά με ψημένα και χοντροσπασμένα φουντούκια. Κλείνουμε με μια στρώση Μους Nocciola και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το γλυκό, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με Επικάλυψη Nocciola.