Αρχική › Συνταγές › Τούρτα Παγωτό Βανίλια – Σοκολάτα Χωρίς Ζάχαρη με Nevia FABBRI

Τούρτα Παγωτό Βανίλια – Σοκολάτα Χωρίς Ζάχαρη με Nevia FABBRI

Υλικά


Παντεσπάνι
Μους Βανίλια
Μους Σοκολάτα
Επικάλυψη Βανίλια

Παντεσπάνι

No Added Sugar Cake Base DAWN1.000 γρ.
Αυγά600 γρ.
Λάδι120 γρ.
Νερό200 γρ.

 

 

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα για 6 λεπτά στην 3η ταχύτητα. Σε λαμαρίνα 40 * 60 εκ. δημιουργούμε με τη βοήθεια σακούλας ζαχαροπλαστικής δίσκους στην επιθυμητή διάμετρο.

 

Ψήσιμο:

Σε αερόθερμο φούρνο στους 190οC ή σε ταμπανωτό στους 210οC για ±10 λεπτά.

 

Μους Βανίλια

Γάλα 3,5% ELLE&VIRE250 γρ.
Nevia FABBRI300 γρ.
Apito Βανίλια BAKELS10 γρ.
Κρέμα Γάλακτος

Excellence 35% ELLE&VIRE

 

700 γρ.

Φύλλα Ζελατίνης (μαλακωμένα)10 γρ.

 

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το γάλα και το Nevia μαζί με το Apito Βανίλια για 4 λεπτά. Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσουν τα υλικά. Τέλος, ενσωματώνουμε μαλακωμένα και λιωμένα τα φύλλα ζελατίνης.

 

Μους Σοκολάτα

Γάλα 3,5% ELLE&VIRE350 γρ.
Delipaste Σοκολάτα FABBRI110 γρ.
Nevia FABBRI330 γρ.
Apito Πορτοκάλι BAKELS5 γρ.
Κρέμα Γάλακτος

Excellence 35% ELLE&VIRE

 

750 γρ.

Φύλλα Ζελατίνης (μαλακωμένα)8 γρ.

 

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το γάλα και το Nevia μαζί με το Delipaste Σοκολάτα και το Apito Πορτοκάλι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσουν τα υλικά. Τέλος, ενσωματώνουμε μαλακωμένα και λιωμένα τα φύλλα ζελατίνης.

 

 

Επικάλυψη Βανίλια

Κρέμα Γάλακτος 35% ELLE&VIRE1.000 γρ.
Nevia FABBRI250 γρ.
Φύλλα Ζελατίνης (μαλακωμένα)18 γρ.

 

Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν ελαφρώς. Εκεί συμπληρώνουμε τα φύλλα ζελατίνης και ομογενοποιούμε με beamer.

 

Μοντάρισμα

Σε τσέρκι με το επιθυμητό μέγεθος τοποθετούμε ένα φύλλο ψημένο Παντεσπάνι. Στη συνέχεια απλώνουμε μια στρώση Μους Βανίλια. Τοποθετούμε ένα ακόμα φύλλο ψημένο Παντεσπάνι και απλώνουμε μια στρώση Μους Σοκολάτα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το γλυκό, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με Επικάλυψη Βανίλια.