Τούρτα Παρφέ Amarena
Υλικά
Σύνθεση | |
Παντεσπάνι Σοκολάτας | |
Παρφέ Amarena | |
Επικάλυψη Amarena |

Παντεσπάνι Σοκολάτας
Premium Baker’s Select Crème Cake Base Chocolate DAWN | 1.000 γρ. |
Αυγά | 600 γρ. |
Νερό | 200 γρ. |
Λάδι | 150 γρ. |
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό στην αργή, για 6 λεπτά στη γρήγορη και έπειτα πάλι για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα. Απλώνουμε σε λαμαρίνα.
Θερμοκρασία Ψησίματος: Φούρνος Αέρος: 180°C, Φούρνος Ταμπανωτός: 200°C
Διάρκεια Ψησίματος: 8 – 10 λεπτά (τάμπερ ανοιχτά)
Κρέμα Παρφέ Amarena
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 500 γρ. |
Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD | 130 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 60 γρ. |
Amarena 18/20 FABBRI (τεμαχισμένη) | 200 γρ. |
Κρόκος Αυγού Novissime EUROVO | 150 γρ. |
Νερό | 30 γρ. |
Integrattori Con Fibra FABBRI | 40 γρ. |
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το ινβερτοζάχαρο και το fond royal στον κάδο με το σύρμα. Σε ξεχωριστό κάδο χτυπάμε με το σύρμα το novissime, το νερό και το integrattori con fibra μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το 2ο μείγμα στο 1ο και τα ομογενοποιούμε. Τέλος προσθέτουμε την τεμαχισμένη Amarena.
Επικάλυψη Nappage Amarena
Nappage Amarena FABBRI | 1.000 γρ. |
Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN | 270 γρ. |
Νερό | 100 γρ. |
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 50 – 60οC.
Μοντάρισμα Σε τσέρκι τοποθετούμε ένα φύλλο παντεσπάνι σοκολάτας. Στη συνέχεια απλώνουμε μία στρώση κρέμας παρφέ Amarena. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Παγώνουμε και τέλος, επικαλύπτουμε με Nappage Amarena FABBRI. |