Αρχική › Συνταγές › Τούρτα Παρφέ Amarena

Τούρτα Παρφέ Amarena

Υλικά


Σύνθεση
Παντεσπάνι Σοκολάτας
Παρφέ Amarena
Επικάλυψη Amarena

Παντεσπάνι Σοκολάτας

Premium Baker’s Select Crème Cake Base Chocolate DAWN1.000 γρ.
Αυγά600 γρ.
Νερό200 γρ.
Λάδι150 γρ.

 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό στην αργή, για 6 λεπτά στη γρήγορη και έπειτα πάλι για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα. Απλώνουμε σε λαμαρίνα.

Θερμοκρασία Ψησίματος: Φούρνος Αέρος: 180°C, Φούρνος Ταμπανωτός: 200°C

Διάρκεια Ψησίματος: 8 – 10 λεπτά (τάμπερ ανοιχτά)

 

 

Κρέμα Παρφέ Amarena

Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE500 γρ.
Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD130 γρ.
Fond Royale BAKELS60 γρ.
Amarena 18/20 FABBRI (τεμαχισμένη)200 γρ.
Κρόκος Αυγού Novissime EUROVO150 γρ.
Νερό30 γρ.
Integrattori Con Fibra FABBRI40 γρ.

 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το ινβερτοζάχαρο και το fond royal στον κάδο με το σύρμα. Σε ξεχωριστό κάδο χτυπάμε με το σύρμα το novissime, το νερό και το integrattori con fibra μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το 2ο μείγμα στο 1ο και τα ομογενοποιούμε. Τέλος προσθέτουμε την τεμαχισμένη Amarena.

 

Επικάλυψη Nappage Amarena

Nappage Amarena FABBRI1.000 γρ.
Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN270 γρ.
Νερό100 γρ.

 

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 50 – 60οC.

 

Μοντάρισμα

Σε τσέρκι τοποθετούμε ένα φύλλο παντεσπάνι σοκολάτας. Στη συνέχεια απλώνουμε μία στρώση κρέμας παρφέ Amarena. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Παγώνουμε και τέλος, επικαλύπτουμε με Nappage Amarena FABBRI.