Τούρτα Limoncello με Nappage Λεμόνι
Υλικά
Βάση Cheesecake | |
Κρεμέ Amarena | |
Κρέμα Cheesecake | |
Επικάλυψη Nappage Λεμόνι | |
Μοντάρισμα |

Βάση Cheesecake
Crème Beurre CANDIA | 300 γρ. |
Ζάχαρη άχνη | 100 γρ. |
Κονιάκ | 20 γρ. |
Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής | 520 γρ. |
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το κονιάκ, ώστε να αφρατέψει.
Τέλος, συμπληρώνουμε το αλεύρι.
Ψήνουμε σε τσέρκι της επιθυμητής διαμέτρου στους 165ºC για 20 λεπτά περίπου.
Κρεμέ Amarena
Variegato Amarena Light FABBRI | 500 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 200 γρ. |
Λευκή Σοκολάτα 30% XOCOFINE (λιωμένη) | 150 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 65 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 200 γρ. |
Φτάνουμε το πολτοποιημένο Variegato Amarena Light σε σημείο βρασμού μαζί με την πρώτη ποσότητα κρέμας γάλακτος. Προσθέτουμε το Fond, τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και τη δεύτερη ποσότητα κρέμας γάλακτος. Αναδεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κρέμα Cheesecake
French Cream Cheese ELLE & VIRE | 500 γρ. |
Λευκή Σοκολάτα 30% XOCOFINE | 120 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 165 γρ. |
Νερό (ζεστό) | 180 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 700 γρ. |
(χτυπημένη σε σαντιγί)
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα. Διαλύουμε το Fond στο ζεστό νερό. Αφρατεύουμε το cream cheese και προσθέτουμε σε αυτό σταδιακά το Fond και τη λιωμένη σοκολάτα και το ξύσμα λεμονιού. Τέλος, ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Επικάλυψη Nappage Λεμόνι
Nappage Λεμόνι FABBRI | 1.000 γρ. |
Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN | 270 γρ. |
Νερό | 100 γρ. |
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 50 – 60οC.
Μοντάρισμα
Στο τσέρκι με την έτοιμη ψημένη Βάση Cheesecake απλώνουμε μια στρώση Κρεμέ Amarena και μια στρώση Κρέμα Cheesecake. Τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε να παγώσει.
Τέλος, επικαλύπτουμε με Επικάλυψη Nappage Λεμόνι.