Αρχική › Συνταγές › Τούρτα Limoncello με Nappage Λεμόνι

Τούρτα Limoncello με Nappage Λεμόνι

Υλικά


Βάση Cheesecake
Κρεμέ Amarena
Κρέμα Cheesecake
Επικάλυψη Nappage Λεμόνι
Μοντάρισμα

Βάση Cheesecake

Crème Beurre CANDIA300 γρ.
Ζάχαρη άχνη100 γρ.
Κονιάκ20 γρ.
Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής520 γρ.

 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το κονιάκ, ώστε να αφρατέψει.

Τέλος, συμπληρώνουμε το αλεύρι.

Ψήνουμε σε τσέρκι της επιθυμητής διαμέτρου στους 165ºC για 20 λεπτά περίπου.

  

Κρεμέ Amarena

Variegato Amarena Light FABBRI500 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE    200 γρ.
Λευκή Σοκολάτα 30% XOCOFINE (λιωμένη)150 γρ.
Fond Royale BAKELS65 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE200 γρ.

 

Φτάνουμε το πολτοποιημένο Variegato Amarena Light σε σημείο βρασμού μαζί με την πρώτη ποσότητα κρέμας γάλακτος. Προσθέτουμε το Fond, τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και τη δεύτερη ποσότητα κρέμας γάλακτος. Αναδεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

 

Κρέμα Cheesecake

French Cream Cheese ELLE & VIRE500 γρ.
Λευκή Σοκολάτα 30% XOCOFINE120 γρ.
Fond Royale BAKELS165 γρ.
Νερό (ζεστό)180 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE700 γρ.

(χτυπημένη σε σαντιγί)

Ξύσμα από μισό λεμόνι

 

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα. Διαλύουμε το Fond στο ζεστό νερό. Αφρατεύουμε το cream cheese και προσθέτουμε σε αυτό σταδιακά το Fond και τη λιωμένη σοκολάτα και το ξύσμα λεμονιού. Τέλος, ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

 

Επικάλυψη Nappage Λεμόνι

Nappage Λεμόνι FABBRI1.000 γρ.
Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN270 γρ.
Νερό100 γρ.

 

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 50 – 60οC.

 

Μοντάρισμα

Στο τσέρκι με την έτοιμη ψημένη Βάση Cheesecake απλώνουμε μια στρώση Κρεμέ Amarena και μια στρώση Κρέμα Cheesecake. Τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε να παγώσει.

Τέλος, επικαλύπτουμε με Επικάλυψη Nappage Λεμόνι.