Παραδοσιακό Αργής Ωρίμανσης με Pane Maggia

Share
Download PDF
Pane Maggia BAKELS 1.000 γρ.
Αλεύρι Τύπου 55 4.000 γρ.
Αλάτι 100 γρ.
Μαγιά 60 γρ.
Νερό ± 4.000 γρ.

 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλάτι, για 8-10 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 4-6 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

Θερμοκρασία ζύμης: 24-26οC

Μετά το ζύμωμα τοποθετούμε το ζυμάρι σε λεκάνη, την οποία προηγουμένως έχουμε λαδώσει.

Ξεκούραση Ζύμης: 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 16-18 ώρες.

 

Μετά την ξεκούραση, αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας, τον οποίο έχουμε πασπαλίσει με άφθονο αλεύρι. Κόβουμε και πλάθουμε σε τεμάχια βάρους 900-1.200 γρ.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 28οC

Σχετική Υγρασία: 80%

Διάρκεια: 20 – 30 λεπτά

 

Μετά τη στόφα χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε.

 

Ψήσιμο με ατμό:

Θερμοκρασία: Ξεκινάμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 230oC και μειώνουμε μετά από 10 λεπτά στους 210oC.

Χρόνος: ±50 λεπτά

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.