Αρχική › Συνταγές › Κορμός Addictif

Κορμός Addictif

Υλικά


Σύνθεση
Παντεσπάνι Σοκολάτας Cuillère
Γκανάζ Φραγκοστάφυλο
Κρεμέ με Φραγκοστάφυλο και Σοκολάτα

Παντεσπάνι Σοκολάτας Cuillère

Ασπράδια αυγών300 γρ.
Ζάχαρη225 γρ.
Κρόκοι αυγών200 γρ.
Αλεύρι90 γρ.
Κακάο60 γρ.

 

Χτυπάμε με το σύρμα στο μίξερ τη μισή ποσότητα ζάχαρης με τους κρόκους.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε μαζί τα ασπράδια αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.

Στη συνέχεια, ενώνουμε απαλά τα δυο μείγματα.

Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι και τα κακάο, τα οποία προηγουμένως έχουμε κοσκινίσει μαζί.

Απλώνουμε το μείγμα σε λαμαρίνα 60*40 εκ. και ψήνουμε σε ταμπανωτό φούρνο στους 220°C για 6 – 7 λεπτά.

 

Γκανάζ Φραγκοστάφυλο

Πουρές Φραγκοστάφυλο225 γρ.
Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος 35% CÉMOI450 γρ.
Ινβερτοζάχαρο60 γρ.
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA75 γρ.
Kirsch 45° LUXARDO22,5 γρ.

 

Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος.

Βράζουμε τον πουρέ φρούτων μαζί με το ινβερτοζάχαρο.

Τα προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα και αναδεύουμε.

Μόλις το μείγμα φτάσει στους 35-40°C προσθέτουμε το βούτυρο και το Kirsch και ομογενοποιούμε.

 

 

Κρεμέ με Φραγκοστάφυλο και Σοκολάτα

Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE250 γρ.
Πουρές Φραγκοστάφυλο40 γρ.
Κρόκοι αυγών40 γρ.
Ζάχαρη40 γρ.
Σοκολάτα Κουβερτούρα 64% CÉMOI75 γρ.
Πάστα Κακάο15 γρ.

 

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τον πουρέ φρούτων.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε στους 83°C.

Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα την κουβερτούρα και το βούτυρο κακάο και αναδεύουμε.

Ομογενοποιούμε χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ.

 

Σιρόπι Φραγκοστάφυλο

Σιρόπι Βάσης800 γρ.
Πουρές Φραγκοστάφυλο200 γρ.

 

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Χρησιμοποιούμε το σιρόπι, για να εμποτίσουμε το παντεσπάνι.

 

Επικάλυψη με Cassis

Πουρές Φραγκοστάφυλο30 γρ.
Decorgel Φυσικό DAWN100 γρ.
Μωβ χρώμα ζαχαροπλαστικής (με glitter)

 

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.

 

Διακόσμηση

Πασπαλίζουμε με κακάο και χρυσό glitter.

Διακοσμούμε την επιφάνεια με σοκολάτα, φρέσκα φραγκοστάφυλα και φύλλο χρυσού.