Κορμός Addictif
Υλικά
Σύνθεση | |
Παντεσπάνι Σοκολάτας Cuillère | |
Γκανάζ Φραγκοστάφυλο | |
Κρεμέ με Φραγκοστάφυλο και Σοκολάτα |

Παντεσπάνι Σοκολάτας Cuillère
Ασπράδια αυγών | 300 γρ. |
Ζάχαρη | 225 γρ. |
Κρόκοι αυγών | 200 γρ. |
Αλεύρι | 90 γρ. |
Κακάο | 60 γρ. |
Χτυπάμε με το σύρμα στο μίξερ τη μισή ποσότητα ζάχαρης με τους κρόκους.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε μαζί τα ασπράδια αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Στη συνέχεια, ενώνουμε απαλά τα δυο μείγματα.
Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι και τα κακάο, τα οποία προηγουμένως έχουμε κοσκινίσει μαζί.
Απλώνουμε το μείγμα σε λαμαρίνα 60*40 εκ. και ψήνουμε σε ταμπανωτό φούρνο στους 220°C για 6 – 7 λεπτά.
Γκανάζ Φραγκοστάφυλο
Πουρές Φραγκοστάφυλο | 225 γρ. |
Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος 35% CÉMOI | 450 γρ. |
Ινβερτοζάχαρο | 60 γρ. |
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA | 75 γρ. |
Kirsch 45° LUXARDO | 22,5 γρ. |
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος.
Βράζουμε τον πουρέ φρούτων μαζί με το ινβερτοζάχαρο.
Τα προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα και αναδεύουμε.
Μόλις το μείγμα φτάσει στους 35-40°C προσθέτουμε το βούτυρο και το Kirsch και ομογενοποιούμε.
Κρεμέ με Φραγκοστάφυλο και Σοκολάτα
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 250 γρ. |
Πουρές Φραγκοστάφυλο | 40 γρ. |
Κρόκοι αυγών | 40 γρ. |
Ζάχαρη | 40 γρ. |
Σοκολάτα Κουβερτούρα 64% CÉMOI | 75 γρ. |
Πάστα Κακάο | 15 γρ. |
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τον πουρέ φρούτων.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε στους 83°C.
Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα την κουβερτούρα και το βούτυρο κακάο και αναδεύουμε.
Ομογενοποιούμε χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ.
Σιρόπι Φραγκοστάφυλο
Σιρόπι Βάσης | 800 γρ. |
Πουρές Φραγκοστάφυλο | 200 γρ. |
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Χρησιμοποιούμε το σιρόπι, για να εμποτίσουμε το παντεσπάνι.
Επικάλυψη με Cassis
Πουρές Φραγκοστάφυλο | 30 γρ. |
Decorgel Φυσικό DAWN | 100 γρ. |
Μωβ χρώμα ζαχαροπλαστικής (με glitter) |
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Διακόσμηση
Πασπαλίζουμε με κακάο και χρυσό glitter.
Διακοσμούμε την επιφάνεια με σοκολάτα, φρέσκα φραγκοστάφυλα και φύλλο χρυσού.