Αρχική › Συνταγές › Amarena Crunch

Amarena Crunch

Υλικά


Σύνθεση
Κρέμα Πανακότα
Κρέμα Σοκολάτα - Αμαρένα
Παντεσπάνι Super Bisquit
Επικάλυψη Nappage Amarena
Τραγανή Βάση

Τραγανή Βάση

Delice Crispy Flakes DELUXE LINE200 γρ.
Ψημένο μπισκότο Pâte sucrée200 γρ.
Kirina FLANDERS (ζεσταμένη)500 γρ.

 

Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε φύλλο και κόβουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια στο μέγεθος της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε.

 

Παντεσπάνι Super Bisquit

Super Bisquit KOMPLET1.000 γρ.
Αυγά600 γρ.
Νερό200 γρ.

 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό στην αργή, για 6 λεπτά στη γρήγορη και έπειτα πάλι για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα. Απλώνουμε σε λαμαρίνα.

Θερμοκρασία Ψησίματος: Φούρνος Αέρος: 180°C, Φούρνος Ταμπανωτός: 200°C

Διάρκεια Ψησίματος: 8 – 10 λεπτά (τάμπερ ανοιχτά)

 

Κρέμα Σοκολάτα – Αμαρένα

Κρόκος Αυγού Novissime EUROVO150 γρ.
Νερό20 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (ζεστή)200 γρ.
Fond Royale BAKELS45 γρ.
Σοκολάτα Κουβερτούρα 55% CÉMOI (λιωμένη)280 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη)500 γρ.
Amarena 18/20 FABBRI (τεμαχισμένη)120 γρ.

 

Χτυπάμε το Novissime με το νερό. Αναδεύουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος με το Fond Royale και ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Τέλος, συμπληρώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τα τεμαχισμένα κεράσια.

 

Κρέμα Πανακότα

Κρόκος Αυγού Novissime EUROVO120 γρ.
Panna Cotta ELLE & VIRE500 γρ.
Fond Royale BAKELS120 γρ.
Νερό120 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη)300 γρ.

Χτυπάμε το Novissime με την Panna Cotta. Στη συνέχεια, αναδεύουμε το Fond Royale με το νερό και το προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα. Τέλος, ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

 

Επικάλυψη Nappage Amarena

Nappage Amarena FABBRI1.000 γρ.
Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN270 γρ.
Νερό100 γρ.

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 50 – 60οC.

 

Μοντάρισμα

Σε μικρή παραλληλόγραμμη φόρμα σιλικόνης απλώνουμε Κρέμα Σοκολάτα – Αμαρένα και καταψύχουμε (ετοιμάζουμε ένθετο).

Στα τοιχώματα της μεγάλης φόρμας σιλικόνης απλώνουμε μια στρώση Κρέμα Πανακότα και βυθίζουμε το παγωμένο ένθετο. Τοποθετούμε από πάνω ένα φύλλο Παντεσπάνι και συνεχίζουμε με μια ακόμα στρώση Κρέμα Πανακότα και ένα φύλλο Παντεσπάνι.

Καταψύχουμε και έπειτα επικαλύπτουμε με Επικάλυψη Nappage Amarena. Τέλος, κλείνουμε με ένα φύλλο Τραγανή Βάση.

Διακοσμούμε με Διακοσμητικά LEMAN.