Amarena Crunch
Υλικά
Σύνθεση | |
Κρέμα Πανακότα | |
Κρέμα Σοκολάτα - Αμαρένα | |
Παντεσπάνι Super Bisquit | |
Επικάλυψη Nappage Amarena | |
Τραγανή Βάση |

Τραγανή Βάση
Delice Crispy Flakes DELUXE LINE | 200 γρ. |
Ψημένο μπισκότο Pâte sucrée | 200 γρ. |
Kirina FLANDERS (ζεσταμένη) | 500 γρ. |
Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε φύλλο και κόβουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια στο μέγεθος της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε.
Παντεσπάνι Super Bisquit
Super Bisquit KOMPLET | 1.000 γρ. |
Αυγά | 600 γρ. |
Νερό | 200 γρ. |
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό στην αργή, για 6 λεπτά στη γρήγορη και έπειτα πάλι για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα. Απλώνουμε σε λαμαρίνα.
Θερμοκρασία Ψησίματος: Φούρνος Αέρος: 180°C, Φούρνος Ταμπανωτός: 200°C
Διάρκεια Ψησίματος: 8 – 10 λεπτά (τάμπερ ανοιχτά)
Κρέμα Σοκολάτα – Αμαρένα
Κρόκος Αυγού Novissime EUROVO | 150 γρ. |
Νερό | 20 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (ζεστή) | 200 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 45 γρ. |
Σοκολάτα Κουβερτούρα 55% CÉMOI (λιωμένη) | 280 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη) | 500 γρ. |
Amarena 18/20 FABBRI (τεμαχισμένη) | 120 γρ. |
Χτυπάμε το Novissime με το νερό. Αναδεύουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος με το Fond Royale και ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Τέλος, συμπληρώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τα τεμαχισμένα κεράσια.
Κρέμα Πανακότα
Κρόκος Αυγού Novissime EUROVO | 120 γρ. |
Panna Cotta ELLE & VIRE | 500 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 120 γρ. |
Νερό | 120 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη) | 300 γρ. |
Χτυπάμε το Novissime με την Panna Cotta. Στη συνέχεια, αναδεύουμε το Fond Royale με το νερό και το προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα. Τέλος, ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Επικάλυψη Nappage Amarena
Nappage Amarena FABBRI | 1.000 γρ. |
Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN | 270 γρ. |
Νερό | 100 γρ. |
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 50 – 60οC.
Μοντάρισμα
Σε μικρή παραλληλόγραμμη φόρμα σιλικόνης απλώνουμε Κρέμα Σοκολάτα – Αμαρένα και καταψύχουμε (ετοιμάζουμε ένθετο).
Στα τοιχώματα της μεγάλης φόρμας σιλικόνης απλώνουμε μια στρώση Κρέμα Πανακότα και βυθίζουμε το παγωμένο ένθετο. Τοποθετούμε από πάνω ένα φύλλο Παντεσπάνι και συνεχίζουμε με μια ακόμα στρώση Κρέμα Πανακότα και ένα φύλλο Παντεσπάνι.
Καταψύχουμε και έπειτα επικαλύπτουμε με Επικάλυψη Nappage Amarena. Τέλος, κλείνουμε με ένα φύλλο Τραγανή Βάση.
Διακοσμούμε με Διακοσμητικά LEMAN.