Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Παντεσπάνι Σοκολάτας
Crème Cake Base Chocolate DAWN | 1.000 γρ. |
Αυγά | 650 γρ. |
Ηλιέλαιο | 150 γρ. |
Βούτυρο Βρετάνης 82% CANDIA (λιωμένο) | 50 γρ. |
Νερό | 150 γρ. |
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE& VIRE | 50 γρ. |
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα για 8 με 10 λεπτά στη 2η ταχύτητα. Απλώνουμε σε φύλλο και ψήνουμε στους 180°C για 9 – 11 λεπτά.
Κούλι Φρούτων
Delifruit Φραγκοστάφυλο DAWN | 500 γρ. |
Delifruit Μύρτιλο DAWN | 500 γρ. |
Delipaste Βατόμουρο FABBRI | 80 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 140 γρ. |
Ζεστό Νερό | 140 γρ. |
Διαλύουμε στο ζεστό νερό το fond royale και στη συνέχεια προσθέτουμε το Delipaste βατόμουρο. Τέλος, προσθέτουμε τα πολτοποιημένα φρούτα (Μύρτιλο και Φραγκοστάφυλο) και ομογενοποιούμε.
Μους
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (ελαφρώς χτυπημένη) | 700 γρ. |
Φυτική Σαντιγί HOPLA | 150 γρ. |
Κρόκος Αυγού Παστεριωμένος NOVISSIME (πολύ καλά αφρατεμένο με τη φυτική σαντιγί) | 150 γρ. |
Fond Royale BAKELS | 70 γρ. |
Ζεστό Νερό | 120 γρ. |
French Cream Cheese ELLE & VIRE | 300 γρ. |
Delipaste Super Vanilla FABBRI | 40 γρ. |
Λευκή Σοκολάτα Obsession 30% VELICHE GOURMET (λιωμένη) | 100 γρ. |
Γάλα 3,5% ELLE & VIRE | 50 γρ. |
Χτυπάμε με το φτερό την κρέμα τυριού μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε στους 50 – 55°C, το γάλα μαζί με το Delipaste Super Vanilla και περιχύνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίξερ, όπου βρίσκεται η κρέμα τυριού και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, διαλύουμε το fond royale σε ζεστό νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα με την κρέμα τυριού και τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το 1/3 της κρέμας γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε με μαρίζ. Τέλος, συμπληρώνουμε την αφρατεμένη φυτική σαντιγί και τους παστεριωμένους κρόκους αυγών Novissime.
Επικάλυψη με Amarena Nuts
Snackoloso Amarena Nuts FABBRI | 800 γρ. |
Λευκή Σοκολάτα Obsession 30% VELICHE GOURMET (λιωμένη) | 400 γρ. |
Ηλιέλαιο | 120 γρ. |
Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Ganache Montee λευκής σοκολάτας
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 1.000 γρ. | |
Λευκή Σοκολάτα Obsession 30% VELICHE GOURMET (λιωμένη) | 300 γρ. | |
Fond Royale BAKELS | 90 γρ. | |
Γλυκόζη | 80 γρ. | |
Delipaste Super Vanilla FABBRI ή λοβό βανίλιας | 30 γρ. |
Ζεσταίνουμε τα 500 γρ. από την κρέμα γάλακτος, το fond royale, τη βανίλια και τη γλυκόζη στους 50 – 55°C και στη συνέχεια, περιχύνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Τέλος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 500 γρ. ρευστής κρέμας γάλακτος.
Αφήνουμε στο ψυγείο ιδανικά για 12 ώρες. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να μας δώσει τη διόγκωση που επιθυμούμε.
Διακοσμούμε.