Cinnamon Rolls
Υλικά
New Jogofine 50 KOMPLET | 1.000 γρ. |
Αλεύρι 70 Δυνατό | 1.000 γρ. |
Μαργαρίνη Super Rore DRAGSBAEK ή Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA | 400 γρ |
Μαγιά Νωπή | 100 γρ |
Αυγά | 300 γρ |
Γάλα | ± 550 γρ |

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το γάντζο ή σε ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην 1η και 12 λεπτά στη 2η ταχύτητα (ανάλογα με την ποσότητα της ζύμης).
Θερμοκρασία Ζύμης: 25°C περίπου
Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια 1.500 γρ.
Ξεκούραση Ζύμης: 10 λεπτά
Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο παραλληλόγραμμο 60 x 30 εκ., πάχους 0,4 εκ. και στρώνουμε από πάνω 750 γρ. γέμιση Cinnamon Remonce BAKELS. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε κάθετα σε τεμάχια πλάτους 5 εκ. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πλαγιαστά (ώστε να φαίνεται η γέμιση) το ένα δίπλα στο άλλο, σε βουτυρωμένη λαμαρίνα 60 x 20 εκ.
Στόφα:
Θερμοκρασία: 33οC
Υγρασία: 65%
Χρόνος: ±40 λεπτά
Ψήσιµο:
Θερµοκρασία: Ταμπανωτός φούρνος: 210°C, Αερόθερμος φούρνος: 180°C
Χρόνος: 15 λεπτά
Μετά το ψήσιμο αλείφουμε με λιωμένο Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA ή ζεστό Ζελέ Belnap DAWN (βράζουμε μαζί 1.000 γρ. Belnap + 1.000 γρ. Νερό) ή λευκό Fondant ARCTOS CREME.