Deluxe Τσουρέκι DELUXE LINE… και μύρισε Πάσχα!
Υλικά
Deluxe Τσουρέκι DELUXE LINE | 1.000 γρ. |
Μαγιά | 100 γρ. |
Γάλα 3,5% ELLE & VIRE | 300 γρ. |
Βούτυρο FERMENTE BEURALIA | 60 γρ. |
Apito Πορτοκάλι BAKELS | 20 γρ. |

Αναμιγνύουμε το Deluxe Τσουρέκι, τη μαγιά, το Γάλα 3,5% ELLE & VIRE και το Apito Πορτοκάλι σε ταχυζυμωτήριο για 5 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Μετά τα 3 πρώτα λεπτά ζυμώματος, προσθέτουμε το το FERMENTE και συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα 2 λεπτά. Τέλος, ζυμώνουμε για ακόμα 6 – 8 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία ζύμης : ± 30°C
Ξεκούραση ζύμης : 30 λεπτά.
Για Πασχαλινό τσουρέκι, κόβουμε τεμάχια ζύμης 250 γραμμαρίων και πλάθουμε ανά 3 τεμάχια σε πλεξούδα ή κάνουμε κουλούρα.
Στόφα: Θερμοκρασία: 36°C
Σχετική υγρασία: 70%.
Χρόνος: ± 60 λεπτά
Πριν το ψήσιμο, τοποθετούμε ένα βαμμένο κόκκινο αβγό στην πλεξούδα ή στο κέντρο της κουλούρας.
Ψήσιμο:
Σε ταμπανωτό φούρνο στους ± 150°C για 60 – 70 λεπτά με ανοικτά τάμπερ.
Σε αερόθερμο στους ± 140°C για 60 λεπτά με ανοικτά τάμπερ.