Αρχική › Συνταγές › Deluxe Τσουρέκι DELUXE LINE… και μύρισε Πάσχα!

Deluxe Τσουρέκι DELUXE LINE… και μύρισε Πάσχα!

Υλικά


Deluxe Τσουρέκι DELUXE LINE1.000 γρ.
Μαγιά100 γρ.
Γάλα 3,5% ELLE & VIRE300 γρ.
Βούτυρο FERMENTE BEURALIA60 γρ.
Apito Πορτοκάλι BAKELS20 γρ.

Αναμιγνύουμε το Deluxe Τσουρέκι, τη μαγιά, το Γάλα 3,5% ELLE & VIRE και το Apito Πορτοκάλι σε ταχυζυμωτήριο για 5 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Μετά τα 3 πρώτα λεπτά ζυμώματος, προσθέτουμε το το FERMENTE και συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα 2 λεπτά. Τέλος, ζυμώνουμε για ακόμα 6 – 8 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

Θερμοκρασία ζύμης : ± 30°C
Ξεκούραση ζύμης : 30 λεπτά.

Για Πασχαλινό τσουρέκι, κόβουμε τεμάχια ζύμης 250 γραμμαρίων και πλάθουμε ανά 3 τεμάχια σε πλεξούδα ή κάνουμε κουλούρα.

Στόφα: Θερμοκρασία: 36°C

Σχετική υγρασία: 70%.

Χρόνος: ± 60 λεπτά

Πριν το ψήσιμο, τοποθετούμε ένα βαμμένο κόκκινο αβγό στην πλεξούδα ή στο κέντρο της κουλούρας.

Ψήσιμο:
Σε ταμπανωτό φούρνο στους ± 150°C για 60 – 70 λεπτά με ανοικτά τάμπερ.
Σε αερόθερμο στους ± 140°C για 60 λεπτά με ανοικτά τάμπερ.