FOCACCIA με GRAN STIRATA
Υλικά
Gran Stiratta MOLINO MERANO | 1.000 γρ. |
Νερό | 800 γρ. |
Λάδι | 30 γρ. |
Μαγιά | 20 γρ. |
Αλάτι | 20 γρ. |

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ με γάντζο για 5 λεπτά στην 1η και 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης: ±25°C
Ξεκούραση Ζύμης: 30 λεπτά στους 30°C
Στη συνέχεια, πατάμε τη ζύμη ώστε να ανοίξει. Απλώνουμε 200 γρ. ζύμης σε Μεσαία Φόρμα ECOS (180*35 χιλ.) ή 800 γρ. σε ταψάκια 28 x 32 εκ. και τοποθετούμε στη στόφα.
|
Στόφα:
Θερμοκρασία: 35°C
Σχετική Υγρασία: 75%
Χρόνος: 40 – 45 λεπτά
Έπειτα, φτιάχνουμε ένα μείγμα με ελαιόλαδο και νερό (ένα μέρος νερό – δύο μέρη ελαιόλαδο) τα χτυπάμε έως ότου γίνουν κρέμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της ζύμης. Προαιρετικά, τοποθετούμε επάνω χοντρό αλάτι, δενδρολίβανο, τοματίνια. Ψήνουμε όπως παρακάτω.
Ψήσιμο με λίγο ατμό:
Θερμοκρασία: 220°C
Χρόνος: 40 λεπτά