Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Κορασάν Πετρόμυλου Αργής Ωρίμανσης με Μέθοδο Biga με BIO Αλεύρι Σίτου KHORASAN & Organic ActiVivo Wheat

Share
Download PDF

BIGA με ActiVivo Wheat:

Αλεύρι Τύπου 55 1.575 γρ.
Böcker ActiVivo Wheat 315 γρ.
Νερό 610 γρ.
Σύνολο  = 2.500 γρ.

Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο ή μίξερ για 4 – 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα.

Θερμοκρασία Ζύμης: 26 – 28οC

Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: Ξεκουράζουμε για 4 – 6 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τοποθετούμε στο ψυγείο (3 – 5 οC)

για 16 – 18 ώρες.

Υλικά για τη Ζύμη:

Αλεύρι Khorasan Bio MINOTERIE SUIRE 10.000 γρ.
Νερό (1) 8.000 γρ.
Biga 2.500 γρ.
Αλάτι 230 γρ.
Μαγιά 40 – 60 γρ.
Νερό (2) 1.000 – 1.500 γρ.

 Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το νερό (2), σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε στη 2η ταχύτητα (ανάλογα με το ταχυζυμωτήριο) για 1 – 2 λεπτά. Στο τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε σταδιακά το νερό (2), στην αργή ταχύτητα, έως ότου η ζύμη το απορροφήσει όλο.

 Θερμοκρασία Ζύμης: 23 – 24οC

Ξεκούραση Ζύμης:  Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά. Κάνουμε ένα δίπλωμα και τοποθετούμε στο ψυγείο (3 οC) για 12 – 18 ώρες. Την επόμενη μέρα, κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 600 γρ., πλάθουμε ελαφρά σε μπάλες και αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 1 – 1,5 ώρα. Τέλος, χαράσσουμε ελαφρώς την επιφάνεια της ζύμης ή τουμπάρουμε σε τελάρο και ψήνουμε.

Ψήσιμο με πολύ ατμό:

Θερμοκρασία: 240 – 260°C και μειώνουμε κατά 40°C, μετά από 10 – 15 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 35 – 40 λεπτά

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.