Αρχική › Συνταγές › ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με FITNESS KRUSTE

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με FITNESS KRUSTE

Υλικά


Premium Fitness Kruste PBP400 γρ.
Αλεύρι τύπου 70600 γρ.
Ζάχαρη100 γρ.
Μαλακή Μαργαρίνη Super Rore DRAGSBAEK (σε θερμοκρασία δωματίου) 40 γρ.
Νερό±450 γρ.
Μαγιά30 γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 4 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

Θερμοκρασία Ζύμης : ± 24°C

Ξεκούραση Ζύμης : 10 λεπτά

Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 90 γρ. Πλάθουμε σε φιτίλια και τα βουτάμε σε μία λεκάνη με νερό. Τα αφήνουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά και μετά τα βουτάμε σε προαιρετικά σε ντεκόρ. Δίνουμε σχήμα κουλουριού Θεσσαλονίκης και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.

Στόφα:

Θερμοκρασία : 33 – 35°C

Σχετική Υγρασία : 80%

Χρόνος : 30 λεπτά

 

Ψήσιμο με ατμό:

Θερμοκρασία: 230°C

Χρόνος: ± 12 λεπτά

 

Παραλλαγή: για ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ενσωματώνουμε στο τέλος του ζυμώματος 50 γρ. Καρότο τριμμένο