Αρχική › Συνταγές › ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με FITNESS KRUSTE
ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με FITNESS KRUSTE
Υλικά
Premium Fitness Kruste PBP | 400 γρ. |
Αλεύρι τύπου 70 | 600 γρ. |
Ζάχαρη | 100 γρ. |
Μαλακή Μαργαρίνη Super Rore DRAGSBAEK (σε θερμοκρασία δωματίου) | 40 γρ. |
Νερό | ±450 γρ. |
Μαγιά | 30 γρ. |

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 4 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης : ± 24°C
Ξεκούραση Ζύμης : 10 λεπτά
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 90 γρ. Πλάθουμε σε φιτίλια και τα βουτάμε σε μία λεκάνη με νερό. Τα αφήνουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά και μετά τα βουτάμε σε προαιρετικά σε ντεκόρ. Δίνουμε σχήμα κουλουριού Θεσσαλονίκης και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
Στόφα:
Θερμοκρασία : 33 – 35°C
Σχετική Υγρασία : 80%
Χρόνος : 30 λεπτά
Ψήσιμο με ατμό:
Θερμοκρασία: 230°C
Χρόνος: ± 12 λεπτά
Παραλλαγή: για ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ενσωματώνουμε στο τέλος του ζυμώματος 50 γρ. Καρότο τριμμένο