Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Κουλούρι Θεσσαλονίκης Χαρουπιού με Carob 50

Share
Download PDF

Υλικά:

Αλεύρι 70άρι Δυνατό 1.000 γρ.
Αλεύρι Ολικής άλεσης 400 γρ.
Carob 50  600 γρ.
Αλάτι 40 γρ.
Super Rore DRAGSBAEK (σε θερμοκρασία δωματίου) 100 γρ.
Μέλι 60 γρ.
Μαγιά 40 – 60 γρ.
Νερό ±1.000 γρ.

 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 6 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

 

Θερμοκρασία Ζύμης : ± 24°C

Ξεκούραση Ζύμης : 10 λεπτά

Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 90 γρ. Πλάθουμε σε φιτίλια και τα βουτάμε σε μία λεκάνη με νερό. Τα αφήνουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά και μετά τα βουτάμε σε σουσάμι, δίνουμε σχήμα κουλουριού Θεσσαλονίκης και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία : 33 – 35°C

Σχετική Υγρασία : 80%

Χρόνος : 60 λεπτά

 

Ψήσιμο με ατμό:

Θερμοκρασία: 230°C και κατεβάζουμε στους 200°C

Χρόνος: 13 – 15 λεπτά

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.