Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Υλικά:
Αλεύρι 70άρι Δυνατό | 1.000 γρ. |
Αλεύρι Ολικής άλεσης | 400 γρ. |
Carob 50 | 600 γρ. |
Αλάτι | 40 γρ. |
Super Rore DRAGSBAEK (σε θερμοκρασία δωματίου) | 100 γρ. |
Μέλι | 60 γρ. |
Μαγιά | 40 – 60 γρ. |
Νερό | ±1.000 γρ. |
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 6 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης : ± 24°C
Ξεκούραση Ζύμης : 10 λεπτά
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 90 γρ. Πλάθουμε σε φιτίλια και τα βουτάμε σε μία λεκάνη με νερό. Τα αφήνουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά και μετά τα βουτάμε σε σουσάμι, δίνουμε σχήμα κουλουριού Θεσσαλονίκης και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
Στόφα:
Θερμοκρασία : 33 – 35°C
Σχετική Υγρασία : 80%
Χρόνος : 60 λεπτά
Ψήσιμο με ατμό:
Θερμοκρασία: 230°C και κατεβάζουμε στους 200°C
Χρόνος: 13 – 15 λεπτά