Αρχική › Συνταγές › Λαγάνα με Ciabatta KOMPLET
Λαγάνα με Ciabatta KOMPLET
Υλικά
Αλεύρι Τύπου 70 Δυνατό ή Αλεύρι Τύπου 55 | 5.000 γρ. |
Ciabatta 5% KOMPLET | 250 γρ. |
Μαγιά Φρέσκια | 100 γρ. |
Αλάτι | 100 γρ. |
Ζάχαρη | 100 γρ. |
Νερό | ±3.250 γρ. |
Ελαιόλαδο | 250 γρ. |

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο με σπιράλ για 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 6-8 λεπτά στην 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης : ± 26οC
Ξεκούραση Ζύμης : 15 – 20 λεπτά σε αλευρωμένο πάγκο
Kόβουμε στα επιθυμητά τεμάχια βάρους 900 – 1.150 γρ.
Πλάθουμε τα τεμάχια της ζύμης σε καρβελάκια και ξεκουράζουμε για 60 – 90 λεπτά.
Στη συνέχεια πατάμε τη ζύμη και ανοίγουμε ελαφρά σε σχήμα λαγάνας.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τοποθετούμε στη στόφα για 20 λεπτά.
Ψήσιμο με ατμό:
Θερμοκρασία: 230οC
Χρόνος: 35 – 45 λεπτά