Αρχική › Συνταγές › Λαγάνα με Ciabatta KOMPLET

Λαγάνα με Ciabatta KOMPLET

Υλικά


Αλεύρι Τύπου 70 Δυνατό ή Αλεύρι Τύπου 555.000 γρ.
Ciabatta 5% KOMPLET 250 γρ.
Μαγιά Φρέσκια100 γρ.
Αλάτι100 γρ.
Ζάχαρη100 γρ.
Νερό±3.250 γρ.
Ελαιόλαδο250 γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο με σπιράλ για 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 6-8 λεπτά στην 2η ταχύτητα.

Θερμοκρασία Ζύμης : ± 26οC

Ξεκούραση Ζύμης : 15 – 20 λεπτά σε αλευρωμένο πάγκο

 

Kόβουμε στα επιθυμητά τεμάχια βάρους 900 – 1.150 γρ.

Πλάθουμε τα τεμάχια της ζύμης σε καρβελάκια και ξεκουράζουμε για 60 – 90 λεπτά.

Στη συνέχεια πατάμε τη ζύμη και ανοίγουμε ελαφρά σε σχήμα λαγάνας.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τοποθετούμε στη στόφα για 20 λεπτά.

 

Ψήσιμο με ατμό:

Θερμοκρασία: 230οC

Χρόνος: 35 – 45 λεπτά