Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πασχαλινό αυγό με φύλλα και 2 κουνελάκια.
Συνταγή για 10 σετ.
Υλικά – Συνταγή για μέρος Α’:
Praliné Φουντουκιού 65% VELICHE | 500 γρ. |
Σοκολάτα Κουβερτούρα Γάλακτος Intense 35 VELICHE | 450 γρ. |
Delice Crispy Flakes DELUXE LINE | 250 γρ. |
Αλάτι | 3 γρ. |
Θρυμματισμένες Καραμέλες 500 τμχ. | 75 γρ. |
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στους 40℃.
Υλικά – Συνταγή για μέρος Β’:
Βούτυρο Βρετάνης 82% CANDIA | 200 γρ. |
Αλεύρι | 240 γρ. |
Ασπράδια Αυγού | 310 γρ. |
Ζάχαρη Άχνη | 250 γρ. |
Αλάτι | 3 γρ. |
Πράσινο Χρώμα Ζαχαροπλαστικής |
Αναμειγνύουμε μαζί το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια αυγού και έπειτα λιώνουμε το βούτυρο στους 65℃ και το προσθέτουμε στο μείγμα. Αναμειγνύουμε ένα μέρος του μείγματος με το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε μια λεπτή στρώση μέσα στα ειδικά καλούπια σε σχήμα φύλλων. Έπειτα, αναμειγνύουμε το μείγμα που περίσσεψέ με το υπόλοιπο-αρχικό μείγμα και γεμίζουμε τα καλούπια, συμπληρώνοντας το περιεχόμενο. Ψήνουμε στους 150℃, ξεφορμάρουμε και δίνουμε κυρτό σχήμα με τη βοήθεια αλουμινόχαρτου. Τέλος, ψεκάζουμε με χρωματιστό βούτυρο κακάο.
Μοντάρισμα:
Φορμάρουμε 2 καλούπια σχήματος πασχαλινού λαγού και 2 βάσεις, διαμέτρου Ø 6 εκ. και πάχους 4 χιλ., με τη λευκή σοκολάτα με καραμέλα Euphoria Caramel της Veliche. Αφού η σοκολάτα κρυσταλλώσει, γεμίζουμε με το μείγμα της συνταγής Α’.
Τοποθετούμε σε δροσερό μέρος για περίπου 3 ώρες και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε επάνω στις βάσεις.
Καταψύχουμε για 30 λεπτά και έπειτα ψεκάζουμε με 50% βούτυρο κακάο και 50% λευκή σοκολάτα με καραμέλα Euphoria Caramel της Veliche.
Παράλληλα, γεμίζουμε 1 φόρμα σχήματος πασχαλινού αυγού 17 εκ. και 2 βάσεις, διαστάσεων 12 cm Ø και 1 cm πάχους η μεγάλη και 5 cm Ø και 1 cm πάχος η μικρή, με τη σοκολάτα κουβερτούρα Sensation 72 της Veliche.
Ετοιμάζουμε τη συνταγή Β. Στη συνέχεια, χρωματίζουμε τη σοκολάτα λευκή Obsession 30 της Veliche με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε 3 κλωνάρια λουλουδιού μέγιστου μήκους 25 cm. Έπειτα, τρίβουμε την πράσινη σοκολάτα σε μικρούς κόκκους, δημιουργώντας το ‘γρασίδι’.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε πρώτα το αυγό στη μικρή βάση ‘δαχτυλίδι’ και έπειτα το τοποθετούμε στη βάση μαύρης σοκολάτας διαμέτρου 12 εκ. και διακοσμούμε τη βάση με το πράσινο ‘γρασίδι’. Επάνω στο αυγό, τοποθετούμε παιχνιδιάρικα τα φύλλα πράσινης σοκολάτας.
Τέλος, τοποθετούμε τα 2 κουνελάκια και τα κλωνάρια πράσινης σοκολάτας στη βάση σοκολάτας και διακοσμούμε και με το πράσινο σοκολατένιο ‘γρασίδι’. Διακοσμούμε τη σύνθεση με τα ανοιξιάτικα λουλούδια της Leman Decorations.