Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Παγωτό Βάσκικο Cheesecake με Variegato Amarena Nuts

Share
Download PDF

Υλικά:

Βάση Παγωτού 1.000 γρ.
New York Cheesecake FABBRI 70 γρ.
Γάλα 3,5% ELLE & VIRE 100 γρ.
Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD 25 γρ.

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και παγώνουμε στην παγωτομηχανή.

Διακόσμηση:

Variegato Nutty Cereal Λευκό FABBRI 1.000 γρ.
Ξύσμα Λεμονιού 1/2 τμχ.
*Ψημένο Βάσκικο Cheesecake (βλ. συνταγή) 200 γρ.

Προσθέτουμε το ψημένο, τεμαχισμένο βάσκικο cheesecake και στο ξύσμα λεμονιού στο Variegato Nutty Cereal Λευκό και αναμειγνύουμε.

 

Απλώνουμε μια στρώση από το Variegato με τα κομμάτια ψημένο Βάσκικου Cheesecake. Εναλλάσσουμε στρώσεις από παγωτό και variegato.

*Για το Βάσικο Cheesecake:

Σύνθεση

  1. Τραγανή Βάση Cheesecake
  2. Κρέμα Τυριού

Τραγανή Βάση Cheesecake

Aλεύρι 500 γρ.
Βούτυρο Βρετάνης 82% CANDIA (λιωμένο) 280 γρ.
Ζάχαρη 180 γρ.

 

Delice Crispy Flakes DELUXE LINE 100 γρ.

 

Αλάτι 4 γρ.

Αναμειγνύουμε τα υλικά μαζί στο μίξερ με το φτερό για 1 – 2 λεπτά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ανοίγουμε το ζυμάρι πάχους 3 – 4mm. και απλώνουμε σε τσέρκι διαμέτρου της επιθυμίας μας και στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

 

Προψήνουμε στους 170°C μέχρι να αποκτήσει απαλό χρυσαφί χρώμα.

Κρέμα Τυριού

French Cream Cheese ELLE & VIRE 1.000 γρ.
Γιαούρτι 2%                    350 γρ.
Ζάχαρη 280 γρ.
Γλυκόζη (μαλακωμένη) 60 γρ.
Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD 30 γρ.
Αυγά χωρισμένα 250 γρ.
Hot Cream KOMPLET 45 γρ.
Delipaste Vanilla (Βανίλια) FABBRI 10 γρ.
Ξύσμα Λεμονιού 1/2 τμχ.

Μαλακώνουμε στο μίξερ με το φτερό το τυρί κρέμα στην 1η ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαλακωμένη γλυκόζη και συμπληρώνουμε τα ασπράδια αυγού με το ινβερτοζάχαρο και την υπόλοιπη ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε τα αρωματικά και την Hot Cream. Oμογενοποιούμε.

 

Προσοχή! Τo μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ αφράτο.

 

Μοντάρισμα                         

Επάνω στην προψημένη Τραγανή Βάση Μπισκότου απλώνουμε την Κρέμα Τυριού σε ύψος 4cm. Τέλος, πασπαλίζουμε με Florenta KOMPLET.

 

Προσοχή! Το τσέρκι θα πρέπει να είναι βουτυρωμένο.

Ψήνουμε για ±20 λεπτά στους 190°C.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.