Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Υλικά:
Βάση Παγωτού | 1.000 γρ. |
New York Cheesecake FABBRI | 70 γρ. |
Γάλα 3,5% ELLE & VIRE | 100 γρ. |
Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD | 25 γρ. |
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και παγώνουμε στην παγωτομηχανή.
Διακόσμηση:
Variegato Nutty Cereal Λευκό FABBRI | 1.000 γρ. |
Ξύσμα Λεμονιού | 1/2 τμχ. |
*Ψημένο Βάσκικο Cheesecake (βλ. συνταγή) | 200 γρ. |
Προσθέτουμε το ψημένο, τεμαχισμένο βάσκικο cheesecake και στο ξύσμα λεμονιού στο Variegato Nutty Cereal Λευκό και αναμειγνύουμε.
Απλώνουμε μια στρώση από το Variegato με τα κομμάτια ψημένο Βάσκικου Cheesecake. Εναλλάσσουμε στρώσεις από παγωτό και variegato.
*Για το Βάσικο Cheesecake:
Σύνθεση
- Τραγανή Βάση Cheesecake
- Κρέμα Τυριού
Τραγανή Βάση Cheesecake
Aλεύρι | 500 γρ. |
Βούτυρο Βρετάνης 82% CANDIA (λιωμένο) | 280 γρ. |
Ζάχαρη | 180 γρ.
|
Delice Crispy Flakes DELUXE LINE | 100 γρ.
|
Αλάτι | 4 γρ. |
Αναμειγνύουμε τα υλικά μαζί στο μίξερ με το φτερό για 1 – 2 λεπτά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ανοίγουμε το ζυμάρι πάχους 3 – 4mm. και απλώνουμε σε τσέρκι διαμέτρου της επιθυμίας μας και στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Προψήνουμε στους 170°C μέχρι να αποκτήσει απαλό χρυσαφί χρώμα.
Κρέμα Τυριού
French Cream Cheese ELLE & VIRE | 1.000 γρ. |
Γιαούρτι 2% | 350 γρ. |
Ζάχαρη | 280 γρ. |
Γλυκόζη (μαλακωμένη) | 60 γρ. |
Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD | 30 γρ. |
Αυγά χωρισμένα | 250 γρ. |
Hot Cream KOMPLET | 45 γρ. |
Delipaste Vanilla (Βανίλια) FABBRI | 10 γρ. |
Ξύσμα Λεμονιού | 1/2 τμχ. |
Μαλακώνουμε στο μίξερ με το φτερό το τυρί κρέμα στην 1η ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαλακωμένη γλυκόζη και συμπληρώνουμε τα ασπράδια αυγού με το ινβερτοζάχαρο και την υπόλοιπη ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε τα αρωματικά και την Hot Cream. Oμογενοποιούμε.
Προσοχή! Τo μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ αφράτο.
Μοντάρισμα
Επάνω στην προψημένη Τραγανή Βάση Μπισκότου απλώνουμε την Κρέμα Τυριού σε ύψος 4cm. Τέλος, πασπαλίζουμε με Florenta KOMPLET.
Προσοχή! Το τσέρκι θα πρέπει να είναι βουτυρωμένο.
Ψήνουμε για ±20 λεπτά στους 190°C.