Panettone
Υλικά
Panettone KOMPLET | 3.000 γρ. |
Νερό | 1.000 γρ. |
Ρούμι 54° LUXARDO | 200 γρ. |
Μαγιά | 250 γρ. |
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA | 600 γρ. |
Κρόκοι αυγών | 300 γρ. |
Κύβοι σακχαρόπηκτου πορτοκαλιού | 600 γρ. |

Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα το Panettone KOMPLET, το νερό και τη μαγιά για περίπου 8 λεπτά. Συνεχίζουμε το ζύμωμα στη 2η ταχύτητα για ακόμα 4 λεπτά. Στη συνέχεια, στην 1η ταχύτητα ενσωματώνουμε σταδιακά και εναλλάξ το βούτυρο (κομμένο σε κύβους) και τους κρόκους. Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουμε μαλακή και ελαστική ζύμη (μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα).
Στο τέλος ενσωματώνουμε τους κύβους πορτοκαλιού στο μείγμα.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λεκάνη και διπλώνουμε σταυροειδώς.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 45 – 50 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 750 γρ. και τοποθετούμε σε φόρμα για panettone.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε στη στόφα για ±70 λεπτά. Προαιρετικά, διακοσμούμε με αμυγδαλόπαστα με Odenbake ODENSE πριν το ψήσιμο, την οποία απλώνουμε με τη βοήθεια σακούλας ζαχαροπλαστικής. (Για την αμυγδαλόπαστα αναδεύουμε τα εξής υλικά: 1.000 γρ. Odenbake ODENSE, 150 γρ. ζάχαρη, 220 γρ. ασπράδι αυγού).
Ψήσιμο:
Θερμοκρασία: 185°C σε αερόθερμο φούρνο για 10 λεπτά και μειώνουμε στους 165°C
Συνολικός Χρόνος: 50 – 60 λεπτά