Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Παραδοσιακό Γαλλικό Πετρόμυλου Αργής Ωρίμανσης με Μέθοδο Biga με Bio Αλεύρι Δημητριακών Campagne

Share
Download PDF

Υλικά για τη Biga:

Αλεύρι Τύπου 55 3.200 γρ.
Böcker Liquid 2 320 γρ.
Νερό 1.500 γρ.
Μαγιά 30 γρ.

Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο ή μίξερ για 2 λεπτά στην αργή

ταχύτητα και για 2 λεπτά στη γρήγορη.

Θερμοκρασία Ζύμης: 24 – 26οC

Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης:  1,5 – 2 ώρες

Υλικά για την Αυτόλυση:

Αλεύρι Campagne Bio MINOTERIE SUIRE 10.000 γρ.
Νερό 7.000 γρ.

Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο για 10 λεπτά στην αργή

ταχύτητα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί από 1 έως 2 ώρες.

Υλικά για την Ζύμη:

Αυτόλυση 17.000 γρ.
Biga 5.050 γρ.
Αλάτι 230 γρ.
Μαγιά 40 -60 γρ.
Νερό 1.000 γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα για 12 λεπτά. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε στη 2η ταχύτητα (ανάλογα με το ταχυζυμωτήριο) για 2 – 4 λεπτά.

 

Θερμοκρασία Ζύμης: 24 – 26οC

Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης:  30 λεπτά

Κάνουμε ένα δίπλωμα και αφήνουμε  για άλλα 30 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 880 – 900 γρ. ή τοποθετούμε 3.500 γρ. ζύμης σε λαμαρίνα 20 x 60cm. Πλάθουμε σε καρβέλια και τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας για 30 λεπτά ακόμα, σκεπασμένα με μεμβράνη. Στη συνέχεια, πλάθουμε ελαφρώς σε φρατζόλες και τοποθετούμε στο ψυγείο (2 – 4 οC) για 16 – 18 ώρες. Τέλος, τοποθετούμε στη στόφα για 60 λεπτά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 90 – 120 λεπτά.

Για τη στόφα:

Θερμοκρασία: 33°C

Σχετική Υγρασία: 75%

Χρόνος: 50 – 60 λεπτά

 

Ψήσιμο με πολύ ατμό:

Θερμοκρασία: 240 – 260°C και μειώνουμε κατά 40°C, μετά από 5 – 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 50 λεπτά για τις φρατζόλες και 50 – 55 λεπτά για τη λαμαρίνα

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.