Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Παραδοσιακό Γαλλικό Πετρόμυλου Αργής Ωρίμανσης με Μέθοδο Biga με Bio Αλεύρι Δημητριακών Campagne
Υλικά για τη Biga:
Αλεύρι Τύπου 55 | 3.200 γρ. |
Böcker Liquid 2 | 320 γρ. |
Νερό | 1.500 γρ. |
Μαγιά | 30 γρ. |
Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο ή μίξερ για 2 λεπτά στην αργή
ταχύτητα και για 2 λεπτά στη γρήγορη.
Θερμοκρασία Ζύμης: 24 – 26οC
Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: 1,5 – 2 ώρες
Υλικά για την Αυτόλυση:
Αλεύρι Campagne Bio MINOTERIE SUIRE | 10.000 γρ. |
Νερό | 7.000 γρ. |
Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο για 10 λεπτά στην αργή
ταχύτητα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί από 1 έως 2 ώρες.
Υλικά για την Ζύμη:
Αυτόλυση | 17.000 γρ. |
Biga | 5.050 γρ. |
Αλάτι | 230 γρ. |
Μαγιά | 40 -60 γρ. |
Νερό | 1.000 γρ. |
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα για 12 λεπτά. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε στη 2η ταχύτητα (ανάλογα με το ταχυζυμωτήριο) για 2 – 4 λεπτά.
Θερμοκρασία Ζύμης: 24 – 26οC
Διάρκεια Ξεκούρασης Ζύμης: 30 λεπτά
Κάνουμε ένα δίπλωμα και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 880 – 900 γρ. ή τοποθετούμε 3.500 γρ. ζύμης σε λαμαρίνα 20 x 60cm. Πλάθουμε σε καρβέλια και τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας για 30 λεπτά ακόμα, σκεπασμένα με μεμβράνη. Στη συνέχεια, πλάθουμε ελαφρώς σε φρατζόλες και τοποθετούμε στο ψυγείο (2 – 4 οC) για 16 – 18 ώρες. Τέλος, τοποθετούμε στη στόφα για 60 λεπτά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 90 – 120 λεπτά.
Για τη στόφα:
Θερμοκρασία: 33°C
Σχετική Υγρασία: 75%
Χρόνος: 50 – 60 λεπτά
Ψήσιμο με πολύ ατμό:
Θερμοκρασία: 240 – 260°C και μειώνουμε κατά 40°C, μετά από 5 – 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50 λεπτά για τις φρατζόλες και 50 – 55 λεπτά για τη λαμαρίνα