Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Υλικά:
BÖCKER ActiVivo Wheat | 500 γρ. |
Αλεύρι Τύπου 55 | 5.000 γρ. |
Αλεύρι Κίτρινο | 5.000 γρ. |
Αλάτι | 200 γρ. |
Νερό | ±6.500 γρ. |
Zυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο για 7 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 6 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης: 27 – 29°C
Ξεκούραση Ζύμης: 14 – 20 ώρες στους 18 – 22°C ή για 12 ώρες στους 25 – 27°C
Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους:
- 600 έως 1.200 γρ. πλάθουμε σε καρβέλια ή φρατζόλες
- ή 7.000 γρ. ζύμης και τοποθετούμε σε λαμαρίνα (40 x 60 cm).
Στόφα:
Θερμοκρασία: 32οC
Σχετική Υγρασία: ±85%
Χρόνος: 60 – 120 λεπτά
Πριν το ψήσιμο χαράσσουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ψήσιμο με πολύ ατμό:
Θερμοκρασία: ψήνουμε στους 240οC σε ταμπανωτό φούρνο και στη συνέχεια μειώνουμε στους 210°C.
Χρόνος :
- για τη ζύμη βάρους 600 γρ. ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά
- για τη ζύμη βάρους 880 γρ. ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά
- για τη ζύμη βάρους 1.200 γρ. ψήνουμε για 60 – 75 λεπτά
- για τη ζύμη βάρους 7.000 γρ. σε λαμαρίνα, ψήνουμε για 60 – 75 λεπτά