Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Παραδοσιακό Ζυμωτό Χωριάτικο Αργής Ωρίμανσης με Böcker Activivo

Share
Download PDF

Υλικά:

BÖCKER ActiVivo Wheat 500 γρ.
Αλεύρι Τύπου 55 5.000 γρ.
Αλεύρι Κίτρινο 5.000 γρ.
Αλάτι 200 γρ.
Νερό ±6.500 γρ.

Zυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο για 7 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 6 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

 

Θερμοκρασία Ζύμης: 27 – 29°C

Ξεκούραση Ζύμης: 14 – 20 ώρες στους 18 – 22°C ή για 12 ώρες στους 25 – 27°C

Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους:

  • 600 έως 1.200 γρ. πλάθουμε σε καρβέλια ή φρατζόλες
  • ή 7.000 γρ. ζύμης και τοποθετούμε σε λαμαρίνα (40 x 60 cm).

Στόφα:

 

Θερμοκρασία: 32οC

Σχετική Υγρασία: ±85%

Χρόνος: 60 – 120 λεπτά

 

Πριν το ψήσιμο χαράσσουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

 

Ψήσιμο με πολύ ατμό:

 

Θερμοκρασία:  ψήνουμε στους 240οC σε ταμπανωτό φούρνο και στη συνέχεια μειώνουμε στους 210°C.

Χρόνος :

  • για τη ζύμη βάρους 600 γρ. ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά
  • για τη ζύμη βάρους 880 γρ. ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά
  • για τη ζύμη βάρους 1.200 γρ. ψήνουμε για 60 – 75 λεπτά
  • για τη ζύμη βάρους 7.000 γρ. σε λαμαρίνα, ψήνουμε για 60 – 75 λεπτά
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
top 0
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.