Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Gran Stirata MOLINO MERANO | 1.000 γρ. |
Νερό | 800 γρ. |
Λάδι | 30 γρ. |
Μαγιά | 20 γρ. |
Αλάτι | 20 γρ. |
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ με γάντζο για 5 λεπτά στην 1η και 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης: ±25°C
Ξεκούραση Ζύμης: 30 λεπτά στους 30°C
Κόβουμε σε τεμάχια προτεινόμενου βάρους 120 – 150 γρ., τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα και πλάθουμε σε καρβέλια.
Στόφα:
Θερμοκρασία: 32°C
Σχετική Υγρασία: 80%
Χρόνος: 90 λεπτά
Μετά τη στόφα πατάμε κάθε κομμάτι με τα δάχτυλα ώστε να ανοίξει ελαφρώς και να μορφοποιηθεί στο σχήμα Πεϊνιρλί.
Για τη γέμιση: 1.000 γρ. κασέρι τριμμμένο και 450 – 600 γρ. νερό και μπέικον ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
Ψήσιμο:
Θερμοκρασία: Ταμπανωτός φούρνος: 250 – 280°C
Χρόνος: 5 – 7 λεπτά