Αρχική › Συνταγές › Pinsa Romana με Gran Stirata

Pinsa Romana με Gran Stirata

Υλικά


Gran Stirata MOLINO MERANO1.000 γρ.
Νερό800 γρ.
Λάδι30 γρ.
Μαγιά20 γρ.
Αλάτι20 γρ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ με γάντζο για 5 λεπτά στην 1η και 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

 

Θερμοκρασία Ζύμης: ±25°C

Ξεκούραση Ζύμης: 30 λεπτά στους 30°C

Κόβουμε σε τεμάχια προτεινόμενου βάρους 300-600 γρ., τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα και πλάθουμε σε καρβέλια.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 32°C

Σχετική Υγρασία: 80%

Χρόνος: 90 λεπτά

 

Μετά τη στόφα πατάμε κάθε κομμάτι με τα δάχτυλα ώστε να ανοίξει ελαφρώς και να μορφοποιηθεί στο σχήμα της Pinsa.

 

Ψήσιμο:

Θερμοκρασία: Ταμπανωτός φούρνος: 250 – 280°C

Χρόνος: 5 – 7 λεπτά