Αρχική › Συνταγές › Pinsa Romana με Gran Stirata
Pinsa Romana με Gran Stirata
Υλικά
Gran Stirata MOLINO MERANO | 1.000 γρ. |
Νερό | 800 γρ. |
Λάδι | 30 γρ. |
Μαγιά | 20 γρ. |
Αλάτι | 20 γρ. |

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ με γάντζο για 5 λεπτά στην 1η και 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης: ±25°C
Ξεκούραση Ζύμης: 30 λεπτά στους 30°C
Κόβουμε σε τεμάχια προτεινόμενου βάρους 300-600 γρ., τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα και πλάθουμε σε καρβέλια.
Στόφα:
Θερμοκρασία: 32°C
Σχετική Υγρασία: 80%
Χρόνος: 90 λεπτά
Μετά τη στόφα πατάμε κάθε κομμάτι με τα δάχτυλα ώστε να ανοίξει ελαφρώς και να μορφοποιηθεί στο σχήμα της Pinsa.
Ψήσιμο:
Θερμοκρασία: Ταμπανωτός φούρνος: 250 – 280°C
Χρόνος: 5 – 7 λεπτά