Αρχική › Συνταγές › Παγωτό Soufflé au Chocolat

Παγωτό Soufflé au Chocolat

Υλικά


Παντεσπάνι Σοκολάτας
Μους Σοκολάτα
Παγωτό

Παντεσπάνι Σοκολάτας

Crème Cake Base Chocolate DAWN1.000 γρ.
Αυγά600 γρ.
Νερό200 γρ.
Λάδι150 γρ.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό στην αργή, για 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Απλώνουμε σε λαμαρίνα.

Θερμοκρασία Ψησίματος: Φούρνος Αέρος: 180°C, Φούρνος Ταμπανωτός: 200°C

Διάρκεια Ψησίματος: 8 – 10 λεπτά (τάμπερ ανοιχτά)

 

Μους Σοκολάτα

Novissime EUROVO200 γρ.
Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD40 γρ.
Σοκολάτα Κουβερτούρα 55% XOCOFINE (λιωμένη)350 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE700 γρ.
Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD150 γρ.
Integrattori con Fibra FABBRI40 γρ.

 

Χτυπάμε μαζί το Novissime με την πρώτη ποσότητα από ινβερτοζάχαρο.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε μαζί την κρέμα γάλακτος με τη δεύτερη ποσότητα ινβερτοζάχαρο και το Integrattori. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα στο δεύτερο μείγμα. Τέλος, ενώνουμε τα δυο μείγματα αναδεύοντας απαλά.

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο Μους Σοκολάτα ψημένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

 

Παγωτό

Βάση Παγωτού1.000 γρ.
Delipaste Nonna FABBRI40 γρ.
Γάλα 3,5% ELLE & VIRE150 γρ.
Σοκολάτα Κουβερτούρα 60% XOCOFINE (λιωμένη)300 γρ.

Εκτέλεση:  Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και παγώνουμε στην παγωτομηχανή.

Διακοσμούμε με Variegato Nutty Nero FABBRI.