STOLLEN & MINI STOLLEN
Υλικά
Jogofine 50 KOMPLET | 1.000 γρ. |
Αλεύρι Super Αμερικής | 1.000 γρ. |
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA | 600 γρ. |
Μαγιά Νωπή | 120-140 γρ. |
Αυγά | 250 γρ. |
Νερό | 450 γρ. |
Γέμιση Φρούτων | |
Σταφίδες | 1.200 γρ. |
Ζαχαρόπηκτα Φρούτα | 400 γρ. |
Αμύγδαλο Αποφλοιωμένο | 400 γρ. |
Ρούμι Royal Navy 54° LUXARDO | 150 γρ. |

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 1 νύχτα.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με τον γάντζο ή σε ταχυζυμωτήριο για 2 λεπτά στην 1η και 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα (ανάλογα με την ποσότητα της ζύμης).
Στο τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τη γέμιση φρούτων και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 1 λεπτό ακόμα.
Θερμοκρασία Ζύμης: ±24°C
Ξεκούραση Ζύμης: 20 λεπτά
Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 850 γρ. (70 γρ. για τα Mini Stollen) και πλάθουμε σε καρβέλια.
Ξεκούραση Ζύμης: 10 λεπτά
Στη συνέχεια δίνουμε σχήμα stollen. Προαιρετικά, βάζουμε ενδιάμεσα ένα φιτίλι Odenbake ODENSE.
Στόφα:
Θερμοκρασία: 33οC
Υγρασία: 65%
Χρόνος: 15 – 20 λεπτά
Ψήσιµο:
Θερµοκρασία: Ταμπανωτός: 190°C
Χρόνος: 40 – 45 λεπτά (Stollen), ±20 λεπτά (Mini Stollen)