Αρχική › Συνταγές › STOLLEN & MINI STOLLEN

STOLLEN & MINI STOLLEN

Υλικά


Jogofine 50 KOMPLET 1.000 γρ.
Αλεύρι Super Αμερικής1.000 γρ.
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA 600 γρ.
Μαγιά Νωπή120-140 γρ.
Αυγά250 γρ.
Νερό450 γρ.
Γέμιση Φρούτων
Σταφίδες1.200 γρ.
Ζαχαρόπηκτα Φρούτα400 γρ.
Αμύγδαλο Αποφλοιωμένο400 γρ.
Ρούμι Royal Navy 54° LUXARDO 150 γρ.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 1 νύχτα.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με τον γάντζο ή σε ταχυζυμωτήριο για 2 λεπτά στην 1η και 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα (ανάλογα με την ποσότητα της ζύμης).

Στο τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τη γέμιση φρούτων και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 1 λεπτό ακόμα.

Θερμοκρασία Ζύμης: ±24°C

Ξεκούραση Ζύμης: 20 λεπτά

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια βάρους 850 γρ. (70 γρ. για τα Mini Stollen) και πλάθουμε σε καρβέλια.

Ξεκούραση Ζύμης: 10 λεπτά

Στη συνέχεια δίνουμε σχήμα stollen. Προαιρετικά, βάζουμε ενδιάμεσα ένα φιτίλι Odenbake ODENSE.

 

Στόφα:

Θερμοκρασία: 33οC

Υγρασία: 65%

Χρόνος: 15 – 20 λεπτά

Ψήσιµο:

Θερµοκρασία: Ταμπανωτός: 190°C

Χρόνος: 40 – 45 λεπτά (Stollen), ±20 λεπτά (Mini Stollen)