Αρχική › Συνταγές › Αφράτο και Απολαυστικό Tiramisu με Original American Cream Cheese

Αφράτο και Απολαυστικό Tiramisu με Original American Cream Cheese

Υλικά


Παντεσπάνι Super Bisquit
Κρέμα Tiramisu

Παντεσπάνι

Super Bisquit KOMPLET500 γρ.
Αυγά200 γρ.
Νερό100 γρ.
Ασπράδια αυγών150 γρ.
Ζάχαρη80 γρ.

 

Ετοιμάζουμε μαρέγκα με τα ασπράδια αυγών και τη ζάχαρη.

Χτυπάμε μαζί το Super Bisquit, τα αυγά και το νερό για 5 λεπτά και στη συνέχεια ενσωματώνουμε απαλά τη μαρέγκα. Πριν το ψήσιμο πασπαλίζουμε την επιφάνεια της ζύμης με ζάχαρη.

Γεμίζουμε τσέρκια διαμέτρου 18 εκ. και ψήνουμε για 12 λεπτά στους 185ºC.

 

 

Σιρόπι

Νερό200 γρ.
Ζάχαρη200 γρ.
Λικέρ Santos Café 40° LUXARDO110 γρ.
Στιγμιαίος καφές4 γρ.

 

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί.

Εμποτίζουμε το παντεσπάνι, αφού κρυώσει.

 

Κρέμα Tiramisu

Original American Cream Cheese ELLE & VIRE500 γρ.
Novissime EUROVO100 γρ.
Ζεστό Νερό150 γρ.
Fond Royale BAKELS150 γρ.
Santos Café 40° LUXARDO30 γρ.
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE&VIRE

(ελαφρώς χτυπημένη)

350 γρ.

 

Μαλακώνουμε το cream cheese και προσθέτουμε το Santos και το Fond διαλυμένο στο νερό. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη.

Απλώνουμε την κρέμα τιραμισού πάνω από το ψημένο παντεσπάνι και τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει το γλυκό.