Αρχική › Συνταγές › Ηπειρώτικο Καρβέλι με Golden Durum

Ηπειρώτικο Καρβέλι με Golden Durum

Υλικά


Αλεύρι Κίτρινο10.000 γρ.
Αλάτι200 γρ.
Golden Durum PBP 400 γρ.
Νερό7.500 γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ταχυζυμωτήριο με σπιράλ, για 8 – 10 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 2 – 4 λεπτά στη γρήγορη.

Θερμοκρασία Ζύμης: 26 – 28°C

Ξεκούραση Ζύμης: 30 λεπτά

Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια βάρους 900 γρ., πλάθουμε σε καρβέλια και τοποθετούμε σε τελάρα.

Στόφα:

Θερμοκρασία Ζύμης: 35°C

Σχετική Υγρασία: 75%

Χρόνος: 30 – 35 λεπτά

 

Ψήσιμο με λίγο ατμό:

Θερμοκρασία: Ξεκινάμε στους 220°C και μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε τη θερμοκρασία στους 210°C.

Μετά τα 20 λεπτά ανοίγουμε τα τάμπερ μέχρι το τέλος του ψησίματος.

Χρόνος: 45 – 50 λεπτά