Αρχική › Συνταγές › Truffes a l’ ancienne
Truffes a l’ ancienne
Υλικά
Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE | 300 γρ. |
Γλυκόζη | 30 γρ. |
Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD | 30 γρ. |
Βανίλια | 2 τμχ. |
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA (μαλακωμένο) | 15 γρ. |
Σοκολάτα Κουβερτούρα CÉMOI 64% | 320 γρ. |
Για το κλείσιμο: Σοκολάτα Κουβερτούρα CÉMOI 64% (λιωμένη) | 300 γρ. |
Κακάο (για διακόσμηση) | 300 γρ. |

συνταγή για περίπου 50 τεμάχια
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια και εκχυλίζουμε.
Στη συνέχεια, περνάμε από το chinois και προσθέτουμε τη γλυκόζη και το ινβερτοζάχαρο.
Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα την πρώτη ποσότητα σοκολάτας κουβερτούρας 64% και αναδεύουμε.
Μόλις το μείγμα φτάσει στους 35°C, προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο και ομογενοποιούμε.
Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυσταλλοποιηθεί και κόβουμε μικρά σφαιρίδια με σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Έπειτα από 24 ώρες επικαλύπτουμε με τη λιωμένη και στρωμένη σοκολάτα κουβερτούρα 64%
Για διακόσμηση, πασπαλίζουμε τα τρουφάκια με κακάο.