Αρχική › Συνταγές › Truffes a l’ ancienne

Truffes a l’ ancienne

Υλικά


Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE 300 γρ.
Γλυκόζη30 γρ.
Ινβερτοζάχαρο UNIGLAD 30 γρ.
Βανίλια2 τμχ.
Βούτυρο Βρετάνης 82% BEURALIA (μαλακωμένο)15 γρ.
Σοκολάτα Κουβερτούρα CÉMOI 64% 320 γρ.
Για το κλείσιμο: Σοκολάτα Κουβερτούρα CÉMOI 64% (λιωμένη)300 γρ.
Κακάο (για διακόσμηση)     300 γρ.

συνταγή για περίπου 50 τεμάχια

 

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια και εκχυλίζουμε.

Στη συνέχεια, περνάμε από το chinois και προσθέτουμε τη γλυκόζη και το ινβερτοζάχαρο.

 

Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα την πρώτη ποσότητα σοκολάτας κουβερτούρας 64% και αναδεύουμε.

Μόλις το μείγμα φτάσει στους 35°C, προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο και ομογενοποιούμε.

 

Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυσταλλοποιηθεί και κόβουμε μικρά σφαιρίδια με σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

Έπειτα από 24 ώρες επικαλύπτουμε με τη λιωμένη και στρωμένη σοκολάτα κουβερτούρα 64%

Για διακόσμηση, πασπαλίζουμε τα τρουφάκια με κακάο.